Vilanova traži golmana, štopera i napadača

Sastanak će biti i radnog karaktera, a to je sastav tima za sljedeću sezonu, pošto se traže kvalitetna rješenja za tri pozicije - golmana, štopera i napadača
0 komentar(a)
Tito Vilanova, Foto: Beta/AP
Tito Vilanova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.02.2013. 13:16h

Delegacija Barselone, u kojoj su sportski direktor Andoni Zubizareta, tehnički sekretar Narcis Julia i glavni skaut Albert Valentin, sjutra putuje u Njujork, gdje će sastati sa trenerom Titom Vilanovom, koji se tamo nalazi na oporavku poslije operacije tumora na pljuvačnoj žlijezdi.

Sastanak će biti i radnog karaktera, a to je sastav tima za sljedeću sezonu, pošto se traže kvalitetna rješenja za tri pozicije - golmana, štopera i napadača.

Vilanova i njegov stručni štab žele brojčano manji, ali jači sastav.

Jasno je da će doći do promjena u timu tokom ljeta, a primarno je naći zamjenu za Viktora Valdesa, kao i centralnog defanzivca.

S obzirom da proteklog ljeta nisu uspjeli da dovedu štopera Milana Tijaga Silvu, Katalonci su se, prema pisanju “El Mundo Deportiva” okrenuli kao Macu Humels iz Borusije Dortmund.

Humels je još prošle sezone bio jedna od opcija, kao i Tunižan Ajmen Abdenur (Tuluz).

Kako se Aleks Song teže prilagođava na poziciju štopera, u klubu su odlučili da potraže igrača kojem je to prirodna pozicija.

Odlukom Valdesa da ne produži ugovor, pa će najvjerovatnije otići na ljeto, Barselona mora da dovede kvalitetnog golmana.

Za sada je u fokusu bio čuvar mreže Liverpula Pepe Reina, ali se u ovom trenutku čini da su David De Hea (Mančester junajted) i Visente Guaita (Valensija), realnije opcije.

U napadu je situacija malo jasnija, dolazak Nejmarov, bisera Santosa, je sve izvjesniji.

Samo ostaje dilema hoće li do realizacije transfera doći tokom ljeta ove ili januara sljedeće godine.

Bonus video: