Mogu li Argentinci da otjeraju duhove?

Nigerija pobjedom sigurno ide u osminu finala, a "gaućosi" pored trijumfa moraju da misle i na gol-razliku (20 časova)
66 pregleda 1 komentar(a)
Argentina Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Argentina Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2018. 09:08h

Može li Argentina prvo da izađe na kraj sama sa sobom, pa tek onda sa Nigerijcima koji ne žele da poklone apsolutno ništa?

To je najveće pitanje pred utakmicu odluke u grupi D koja bi i jedan i drugi tim mogla da lansira u osminu finala.

Argentinci pred posljednje kolo imaju bod i pobjedom bi preskočili Nigeriju (koja je na tri), ali će se za plasman u nokaut fazu pitati i Island koji igra sa nedodirljivom Hrvatskom.

Islanđani trenutno imaju isti broj bodova kao "gaućosi" i za plus jedan bolju gol-razliku, pa će indisponirani Lionel Mesi i drugovi uz trijumf nad "super orlovima" morati da razmišljaju i da on bude što ubjedljiviji kako ne bi zavisili od duela "ribara" i "vatrenih". Uz to, Hrvati će zaigrati sa praktičnom rezervnim timom...

"Nismo igrali dobro u prva dva meča i moramo da popravimo mnogo stvari. I dalje smo u igri za plasman i to je najvažnije. Vjerujem da ćemo protiv Nigerije pokazati pravo lice, rekao je Havijer Maskerano.

Nije tajna da je Argentina u haosu poslije poraza od Hrvatske. Pisale su se razne teorije - jedna da će selektor Horhe Sampaoli biti smijenjen prije meča sa Nigerijom, druga da faktički i ne obavlja svoj posao, jer su mu igrači oduzeli ovlašćenja. Jednostavno, bilo je svega...

"Naš odnos sa selektorom je normalan. Naravno da raspoloženje nije dobro poslije svega, ali na tome smo radili prethodnih dana. Postoji pritisak da se uradi nešto veliko i moramo da reagujemo", istakao je Maskerano i optužio medije da "udaraju" na nacionalni tim.

Golman Vili Kabaljero vjerovatno gubi mjesto u prvom timu nakon kiksa protiv Hrvatske i gola Anta Rebića (očekuje se da na gol stane Franko Armani).

Navodno je to odluka igrača, jer se danima piše da je Maskerano rekao sve i svašta Kabaljeru poslije meča sa Hrvatima, te da je u odbranu čuvara mreže stao mladi napadač Kristijan Pavon.

Nigerija je poražena u sva četiri meča protiv Argentine na mundijalima (1994, 2002, 2010. i 2014. godine) i svaki put je pala sa golom razlike...

"Rekao sam i prije Mundijala da smo ovdje da učimo i da je moj tim projektovan da bude spreman za SP 2022. Ipak, dobili smo mogućnost da se dokažemo već sada i mislim da imamo dobre šanse da savladamo Argentinu", kazao je Njemac na klupi Nigerije Gernot Ror.

Argentina je posljednji put u grupi eliminisana 2002. u Japanu i Koreji. Sada je na ogromnom ispitu zrelosti...

Bonus video: