Bajern pregazio Šalke, HSV osvojio Dortmund

Bavarci počistili Šalke u Minhenu sa 4:0 i otišao na 15 bodova prednosti u odnosu na šampiona...
0 komentar(a)
Bajern, Foto: REUTERS
Bajern, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.02.2013. 20:20h

Nakon što je u prvom susretu ove sezone na svom terenu savladao prvaka, Borusiju iz Dortmunda (3:2), Hamburger je i danas pred prepunim "Signal Iduna parkom" nadigrao "milionere".

Tačnije, ponizio, pošto su gosti nakon isključenja Roberta Levandovskog završili priču oko pobjednika.

"Milioneri" su preko Levandovskog poveli, ali su gosti odmah odgovorili i nakon devet minuta preokrenuli. Kada je Levandovski u 31. minutu zaradio direktno isključenje, Hamburger se još više osmjelio, a bio je bolji rival i nakon što je isključenjem Džefrija Brume izjednačen broj igrača oba rivala.

"Ne mogu da krivim Roberta, jer kod crvenog kartona nije pokazao nikakvu namjeru da napravi faul za isključenje. Krenuo je na loptu i kasno je uočio Skjelbreda da bi ga izbjegao. A pokušao je, potvrđuje to i što je Skjelbred odmah ustao i odluka sudije je bila prestroga", pravdao je svog najboljeg strijelca trener Borusije Jirgen Klop.

A Bajernu je očigledno dosadilo da gleda u leđa Dortmundu (dvije sezone je šampion), što je najbolje osjetio Šalke na "Alijanc areni".

Poigravali su se domaći fudbaleri dopustivši "kraljevsko-plavima" da tek jednom šutiraju ka golu Manuela Nojera.

Junak pobjede bio je David Alaba sa dva pogotka, ali i Mario Gomes koji je iskoristio predah Hrvata Marija Mandžukića nakon obaveza u selekciji "vatrenih".

Identično Borusiji poražen je Štutgart, pošto mu je i za četvrti poraz u drugom dijelu šampionata lekciju pred 37 hiljada navijača na „Mercedes areni” očitao Verder.

Crnogorski reprezentativac Milorad Peković je odigrao svih 90 minuta za Grojter Firt, koji je pred svojim navijačima poražen od Volfsburga.

Firt je tako ostao prikovan za dno tabele i poništio je sve dobro iz prošlog kola, u kojem su senzacionalno slavio na gostovanju Šalkeu.

I Hofenhajm se muči, uprkos desetinama miliona potrošenim u januarskom prelaznom roku. Hofenhajm je izgubio na gostovanju Hanoveru.

Strijelci su u 21. kolu bili najraspoloženiji u Menhengladbahu, gdje je domaća Borusija remizirala sa Bajerom. Utakmica prepuna preokreta završena je najpravednijim ishodom, zahvaljujući golu Patrika Hermana u 86. minutu.

Rezultati

Borusija M. - Bajer 3:3 (Štrancl 44, De Jong 58, Herman 86 - Sam 52, Kisling 60, Širle 64)

Borusija D. - Hamburger 1:4 (Levandovski 17 - Rudnjevs 18, 62, Son 26, 89)

Ajntraht - Nirnberg 0:0

Grojter Firt - Volfsburg 0:1 (Dost 23)

Hanover - Hofenhajm 1:0 (Dijuf 8)

Štutgart - Verder 1:4 (Traore 50 - Ekići 34, 74, Hunt 61, De Brujne 90)

Bajern - Šalke 4:0 (Alaba 19 (penal), 51, Švajnštajger 32, Gomes 63)

Sjutra

Augsburg - Majnc

Frajburg - Fortuna

Bonus video: