Manćini: Klubovi bi trebalo da troše koliko žele

"Ako sam bogat i ako želim da trošim novac na svoj klub - ja ću to i da uradim. To je moj posao", rekao je Manćini
2 komentar(a)
Manćini, Foto: BETA/AP
Manćini, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 09.02.2013. 14:33h

Trener Mančester sitija Roberto Manćini rekao je danas da bi vlasnicima fudbalskih klubova trebalo dozvoliti da troše koliko žele i istakao da se ne slaže sa novim pravilima Premijer lige.

Premijer liga je u četvrtak usvojila mjere pomoću kojih će klubovima oduzimati bodove ako ne ograniče finansijske gubitke, ali i ako ne budu uspjeli da smanje stalni rast plata svojih fudbalera.

"Ne, ne slažem se (sa tim pravilima). Ako sam bogat i ako želim da trošim novac na svoj klub - ja ću to i da uradim. To je moj posao", rekao je Manćini.

Mančester siti je najbogatiji klub na svijetu, od kada ga je 2008. godine kupio konzorcijum iz Abu Dabija. U međuvremenu, uprava kluba je potrošila stotine miliona funti na dovođenje igrača kao što su Serhio Aguero, Jaja Ture, David Silva i Karlos Teves.

Manćini je rekao da ga nervira što klubovi uvećaju vrijednost svojih fudbalera čim saznaju da je Siti za njega zainteresovan. On je dodao da bi za takve stvari trebalo uvesti pravila.

"Svaki put kada Mančester siti pokaže zainteresovanost za igrača čija je vrijednost 10 miliona funti, klubovi traže 30 miliona. Da li je to u redu?", rekao je on.

Bonus video: