Lampard: Želim da igram na Mundijalu u Brazilu

"Ako nastavim da igram za Čelzi i budem od koristi za reprezentaciju onda je Mundijal znatno bliži za mene", rekao je Lampard za engleske medije
1 komentar(a)
Čelzi, Foto: Reuters
Čelzi, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.02.2013. 16:12h

Frenk Lampard rekao se nada da će mu dobre partije, ipak, donijeti produžetak ugovora sa Čelzijem i obezbijediti mjesto u selekciji Engleske na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu.

Engleska je u srijedu u prijateljskom meču pobijedila Brazil sa 2:1, a drugi gol za domaćina postigao je Lampard u 60. minutu.

"Svjetsko prvenstvo je moj cilj i trudiću se da nastavim da igram na visokom nivou. Neću napustiti reprezentaciju prije toga. Vjerujem da je Roj Hodžson tip trenera koji će izabrati fudbalera koji igra dobro, bez obzira na godine. Ako nastavim da igram za Čelzi i budem od koristi za reprezentaciju onda je Mundijal znatno bliži za mene", rekao je Lampard za engleske medije.

Lampardu ugovor sa Čelzijem ističe ovog ljeta, a aktuelni prvak Evrope ne planira da produži saradnju sa igračem, koji je u klub došao 2001. godine.

"Znam kako stvari funkcionišu u fudbalu. Kada dođete u moje godine, ljudi drugačije gledaju na stvari. Svjestan sam gde se u ovom trenutku nalazi moja karijera", dodao je Lampard.

On je za "plavce" odigrao 587 utakmica i postigao 197 golova.

Sa londonskim klubom osvojio je Ligu šampiona, tri titule prvaka Engleske, četiri FA kupa i dva Liga kupa.

Bonus video: