Blater: Već smo obradili većinu utakmica iz izvještaja

"Većina utakmica koje su pomenute ovdje, 600 do 800, već su analizirane, sa njima se izašlo na kraj, a neke su imale i sudski epilog", rekao je Blater u Nuakšotu, prestonici Mauritanije
0 komentar(a)
Blater, Foto: Savo Prelević
Blater, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.02.2013. 22:27h

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da je ta organizacija već izašla na kraj sa većinom slučajeva koji se pominju u izvještaju Europola o namještanju utakmica.

"Većina utakmica koje su pomenute ovdje, 600 do 800, već su analizirane, sa njima se izašlo na kraj, a neke su imale i sudski epilog", rekao je Blater u Nuakšotu, prestonici Mauritanije.

Europol je ove nedjelje u Holandiji objavio da je znao za 380 sumnjivih utakmica koje su se igrale u Evropi posljednjih godina, kao i za još 300 širom svijeta, među kojima su i reprezentativne utakmice pod jurisdikcijom FIFA.

Blater je rekao novinarima i da bi zemlje trebalo da promjene svoje zakone da bi pomogle fudbalskim telima da procesuiraju korupciju u fudbalu.

"Namještanje i nelegalno klađenje su čista delinkvencija i mi se stalno borimo sa time", rekao je Blater.

Predsjednik FIFA posetio je Mauritaniju tokom turneje po Africi, koju će završiti u nedjelju u Južnoj Africi, gdje će gledati finale Kupa afričkih nacija.

Bonus video: