Iranci u suzama, Portugalci kroz pakao do Urugvaja

Kakva drama u Saransku - Iranci u posljednjim sekundama promašili veliku šansu za prolaz. Ostalo je 1:1
73 pregleda 0 komentar(a)
Iran, Foto: Reuters
Iran, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.06.2018. 20:45h

Kristijano Ronaldo je postao prvi portugalski igrač koji je promašio penal na Svjetskom prvenstvu, što je njegovu selekciju umalo koštalo eliminacije sa Mundijala!

Jer, Iranci su u nadoknadi izjednačili na 1:1 iz penala, a onda imali veliku priliku da naprave čudo nad čudima, eliminišu evropskog prvaka i prvi put se plasiraju u 1/8 finala - Ansarifarda je pogodio spoljni dio mreže iz zicera.

Svi Iranci su popadali na travu, većina u suzama, a plakalo je i 20 hiljada navijača na “Mordovija areni” u Saransku. Momci Karlosa Keiroša ponosno napuštaju Mundijal - osvojili su četiri boda, više nego u Francuskoj 1998. (tri), a do posljednjeg minuta meča posljednjeg kola vjerovali su u istoriju i plasman u 1/8 finala.

Portugalci su se izvukli, iako su dugo kontrolisali meč, imali penal za 2:0, dosuđen uz pomoć VAR-a, a sve do posljednjeg minuta izgledalo da će biti prvi u grupi, jer je Španija u tom momentu gubila od Maroka.

Golman Biranvand je, međutim, odbranio Ronaldu, Španija je potom izjednačila, a Iranac Ansarifarda sa bijele tačke poslao Portuglce pravo na Urugvaj, umjesto na domaćina Rusiju. Meč se igra u subotu 30. juna u Sočiju.

Portugalce je doveo u vođstvo Rikardo Kvarežma, u posljednjem minutu prvog dijela - fantastičnim udarcem spoljim dijelom stopala, sa ivice šesnaesterca, fudbaler Bešiktaša postao je drugi najstariji igrač u istoriji koji se upisao u prvom mundijalskom meču kao starter (34 godine, 272 dana). Najstariji je i dalje Iranac Golmodžamadi, koji je 2006. imao 35 godina i 84 dana kada je pogodio mrežu Meksikanaca.

IRAN - PORTUGAL 1:1

Saransk - “Mordovija arena”. Gledalaca: 44.000. Sudija: Enrike Kaseres (Paragvaj). Strijelci: Ansarifard (penal) u 90+3. minutu za Iran, Kvarežma u 45. minutu za Portugal.

Iran: Biranvand, Hajsafi (56. Mohamadi), Puraliganđi, Hoseini, Rezeian, Amiri, Ebrahimi, Ezatolahi (76. Ansarifard), Đahanbakš (70. Kodos), Taremi, Azmun.

Portugal: Patrisio, Gereiro, Fonte, Pepe, Soareš, Žoao Mario (84. Mutinjo), Adrijen Silva, Karvaljo, Kvarežma (70. Bernardo Silva), Andre Silva, Ronaldo.

Bonus video: