Janović: Formirati radno tijelo

"Nemamo još nikakvu zvaničnu potvrdu, ali svakako smatramo da svi treba da preduzmemo konkretne korake da se ta negativna pojava, ukoliko zaista postoji, eliminiše iz našeg fudbala"
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2013. 18:08h

Crnogorski ogranak FIFPro organizacije (Sindikat profesionalnih fudbalera) oglasio se povodom velike afere sa namještenim utakmicama koja potresa evropski fudbal.

"Svjedoci smo ovih dana iz medija da se pominju i klubovi iz Crne Gore. Nemamo još nikakvu zvaničnu potvrdu, ali svakako smatramo da svi treba da preduzmemo konkretne korake da se ta negativna pojava, ukoliko zaista postoji, eliminiše iz našeg fudbala. Mislimo da bi bilo dobro formiranje nekog radnog tijela koji bi sačinjavali predstavnici svih aktera u našem fudbalu, naravno uz podršku države i sveobuhvatnu saradnju sa Europolom, kako bi se u budućnosti otklonio bilo kakav rizik od namještanja utakmica", ističe se u saopštenju.

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore navodi da smo u posljednje vrijeme navikli da se crnogorski fudbal u medijima, domaćim i stranim, pominje u pozitivnom kontekstu pogotovo zahvaljujući sjajnim igrama reprezentativaca.

"Zato svi moramo dati doprinos da se u budućnosti naši klubovi i igrači ne pominju u kontekstu sumnjičenja za namještanje utakmica. Potpuno smo saglasan sa generalnim sekretarom FIFProa da je riječ o organizovanom kriminalu i kriminalcima, a ne o fudbalerima koji zarađuju za egzistenciju igrajući fudbal. Mi ćemo svakako sa naše strane dati doprinos u projektu edukacije igrača, a već smo u više navrata navodili da će uvođenje jedinstvenog ugovora o radu sa minimumom uslova zaštitilo prava igrača i jasnije definisala obaveze kako kluba tako i igrača", kaže se u saopštenju koje je potpisao predsjednik FIFPro ogranka za Crnu Goru Željko Janović.

Podrška Poleksiću

"Poznato je da je Fifpro preko SPFCG, prije dvije godine, kontaktirao Poleksica i pružio mu podršku jer smatramo da je nepravedno optužen . SPFCG se protivi da se pominju imena igrača , pa cak i klubova dok se njihova krivica ne dokaže,jer se time nanosi šteta, kako njima,tako i fudbalu"

Bonus video: