Neće dozvoliti da rukovodeća garnitura tek tako napusti funkcije

"Sindikat kluba podvlači da neće dozvoliti da rukovodeća garnitura tako napusti svoje funkcije, a da se predhodno ne napravi potpuni presjek stanja u klubu"
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.02.2013. 18:51h

Povodom aktelne situacije u FK Sutjeska saopštenjem za javnost oglasila se Sindikalna organizacija nikšićkog prvoligaša.

"Nakon što je 29. januara predsjednik Upravnog odbora podnio neopozivu ostavku, istu najavili i članovi UO, a i drugi rukovodioci u klubu takođe podnijeli ostavku, a sve to potvrdio UO, mora se uz monogo odgovorni pristup odrediti njegova budućnost. Naravno to mora da uradi vlasnik kluba Opština Nikšić na transparentan način uz pomoć potencijalnih ulagača, koji su dobro došli u klub na jasno utvrđenim osnovama. Sindikat kluba podvlači da neće dozvoliti da rukovodeća garnitura tako napusti svoje funkcije, a da se predhodno ne napravi potpuni presjek stanja u klubu i svim njegovim segmentima".

Radnička organizacija poziva najodgovornije ljude u gradu da se hitno formira koordinaciono tijelo koje će preuzeti rukovođenje kluba i u čijem sastavu, po njihovoj ocjeni, mora biti predstavnik Sindikata.

"Koordinaciono tijelo imalo bi zadatak s obzirom na aktuelni trenutak u gradu, obezbijedi funkcionisanje u skladu sa realnim ekonomskim mogućnostima i da do juna ove godine pripremi i odži Skupštinu kluba, koja će formirati organe za rukovođenje. Istina, rukovodioci dolaze punih obećanja, odlaze ljuti na sve i svakoga, naravno na svoja druga radna mjesta, a nama se na današnji dan duguje 12. plata i nije nam povezan radni staž od 2001. godine i nemamo zdravstvenu zaštitu. Podsjećamo da ništa nije bolja situacija u takmičarskom pogonu, jer se duguje pet plata i premija".

Sindikat navodi da je za klub najpogubnija suspenzija, zbog čega se ne može regstrvati ni jedan novi igrač.

"Podsjećamo da ukoliko se ne ispoštuje disciplinska odluka FSCG klub neće moći da se takmiči", kaže se na kraju saopštenja SO FK Sutjeska.

Bonus video: