OPREZ I OPTIMIZAM

Brnović: Bolji smo, moramo da pobijedimo!

"Bolji smo, favoriti smo i to moramo da pokažemo na terenu", optimista je Brnović
7 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.02.2013. 12:28h

Branko Brnović uživo je juče sa tribina stadiona “Merdan palas” u Antaliji odgledao poraz Moldavije od Kazahstana (3:1) u prijateljskom meču.

Moldavci, naredni rival Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal, rezultatski nisu impresionirali, naprotiv, izgubili su od selekcije koja je na listi Fife za 14 mjesta slabije rangirana od njih.

Sve to ne zavarava crnogorskog selektora:

"Nisam vidio ništa novo u odnosu na ono što smo moji saradnici i ja već znali. Moldavija je čvrsta ekipa i može da napravi probleme. Rekao bih da rezultat nije baš realan, jer su Moldavci kod rezultata 2:1 imali veliku šansu, a onda su primli gol iz kontranapada. Igrali su u svom uobičajenom sistemu, a nedostajala su im i dva važna fudbalera2, raportirao je za “Vijesti” Brnović, koji je putovao u Antaliju zajedno sa trenerom golmana, Dragojem Lekovićem.

Jedna lekcije iz bliske prošlosti. Juna 2011. Bugari su poraženi u prijateljskom meču od ad-hok sklepane selekcije Korzike, a onda su Crnoj Gori u Podgorici oteli dva vrlo važna boda (1:1).

Eto zašto poraz Moldavije od Kazahstana ne mora ništa da znači, niti smije da uspava fudbalere i cijelu javnost uoči martovskih dana odluke. Crna Gora bi pobjedom nad Moldavijom 22. marta u Kišinjevu dočekala Engleze kao lider grupe H.

"Čekaju nas dvije važne utakmice, ali ono što nam je trenutno na umu je samo Moldavija. Tek kada se završi ta utakmica razmišljaćemo o Engleskoj. Želim da skrenem pažnju no to i posebno ću apostrofirati na konferenciji za novinare kada budem saopštavao spisak fudbalera", rekao je crnogorski selektor.

Uz oprez, prisutan je i veliki optimizam. Crna Gora 22. marta u Kišinjevu igra utakmicu koju, po Brnoviću, mora da pobijedi!

"Bolji smo, favoriti smo i to moramo da pokažemo na terenu. Treba da imamo profesionalan pristup, da damo sve od sebe i u tom slučaju kvalitet će sigurno doći do izražaja. A on je na našoj strani. Jednostavno, jača samo ekipa od Moldaviije", optimista je Brnović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Stivena Džerarda, koji je uoči meča sa Brazilom izjavio da “misli na Crnu Goru”, Brnović je istakao:

"To je samo dokaz koliko nas Englezi doživljavaju ozbiljno, ali i koliko će nas ozbiljno doživjeti i Moldavci. Ali, Englezi razmišljaju o nama jer ih čeka lakša utakmica sa San Marinom. Mi ćemo razmišljati o njima tek kada završimo utakmicu u Moldaviji!"

Crna Gora čeka Engleze 26. marta, četiri dana nakon gostovanja u Moldaviji.