Runi i Lampard srušili Brazil, poraz Moldavije od Kazahstana

Presudio je Frenk Lamard, sjajnim golom sa ivice šesnaesterca nakon što je Brazilac Fred neutralisao gol Runija iz prvog poluvremena
4 komentar(a)
Engleska, Foto: Beta/AP
Engleska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.02.2013. 22:31h

Uspješna proba Engleza za gostovanje u Podgorici narednog mjeseca. Izabranici Roja Hodžson srušili su Brazil na "Vembliju" (2:1), uz igru i posjed lopte koji su napokon oduševili britanske medije.

Presudio je Frenk Lamard, sjajnim golom sa ivice šesnaesterca nakon što je Brazilac Fred neutralisao gol Runija iz prvog poluvremena.

"Ovi momci zaslužuju svaki respekt. Pa, nismo dali Brazilcima da iznesu loptu! Ne pamtim kada smo ih posljednji put dobili, zato je osjećaj fantastičan", prokomentarisao je Lampard nakon meča.

Hodžson je počeo meč u formaciji 4-3-3, sa Džerardom, Vilširom i Kleverlijem u veznom redu, te Runijem, Volkotom Velbekom u napadu.

"Odavno nisam vidio da vezni red djeluje tako dominantno", napisao je za BBC bivši selektor Engleza Grejem Tejlor.

Na do vrha punom "Vembliju" sve je bilo podređeno slavlju. FA Engleske je proslavio 150 godina postojanja, dok je Ešli Kol odigrao 100. utakmicu u reprezentaciji. I na kraju, najljepše od svega - pali su Brazilci, sa neprepoznatljivim Nejmarom u napadu.

Mnogo manje uspjeha od Engleza imao je naredni rival Crne Gore. Moldavci su na stadionu "Merdan palas" u Antaliji izgubili od Kazahstana 3:1 i sve što su uspjeli da urade bio je gol Dorosa u 86. minutu za 2:1. Mogli su, doduše, nakon toga i da izjednače, ali su Kazahstanci bili bolji.

Na klupi Ukrajine uspješno je debitovao Mikhajlo Fomenko - njegovi izabranici savladali su Norvešku u Sevilji sa 2:0. Golove su postigli Morozjuk u 17. i Jarmolenko u 42. minutu. Ovaj rezultat je dokaz da će Ukrajinci i dalje biti opasni u kvalifikacijama, iako su remijem sa Moldavijom i porazom od Crne Gore napravili dva velika koraka unazad.

Najgore se iz naše grupe kvalifikacija provela Poljska, koja je poražena u Dablinu od Republike Irske sa 2:0. Levandovski i Blaščikovski nisu imali rješenja za Trapatonijevu "zelenu armiju", koja je slavila golovima Klarka i Hulahana.

Od ostalih prijateljskih mečeva izdvaja se pobjeda Njemačke u Parizu protiv Francuske sa 2:1. "Trikolori" su poveli preko Valbuene u 44. minutu, ali su u nastavku preokret režirali Miler i Kedira.

Holandija i Italija igrali su 1:1 u Amsterdamu. Domaćin je poveo golom Lensa u 33, izjednačio je Verati u prvom minutu sudijske nadkonade.

Kombinovani sastav Srbije slavio je na Kipru sa 3:1 (dva gola Tadića i jedan Baste), dok je Hrvatska u Londonu na stadionu Fulama isprašila Koreju sa 4:0. Golove su postigli Mandžukić, Srna, Jelavić i Petrić.

Bosna i Hercegovina je pokazala u kakvoj je formi, slavila je protiv Slovenije u Ljubljani čak sa 3:0, dok Rusija nije imala problema na Islandu (2:0).

Svjetski i evropski šampion Španija pobijedila je Urugvaj u Dohi sa 3:1 (Fabregas i dva puta Pedro), dok se u okršaju Švedske i Argentine u Solni ni Ibrahimović ni Mesi nisu upisali u strijelce. Čudno, jer je bilo golova - "gaučosi" su dobili 3:2.

Bonus video: