Đorđević: Uz malo sreće možemo do EP

"Sada smo iskusniji i nadam se da ćemo imati više sreće i uspjeti da se kvalifikujemo”, rekao je Đorđević agenciji MINA
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2013. 20:11h

Ofanzivni vezista mlade reprezentacije Luka Đorđević smatra da je Njemačka izraziti favorit u šestoj grupi kvalfikacija za Evropsko prvenstvo, ali da Crna Gora ima kvalitet da napravi korak više u odnosu na prethodni kvalifikacioni ciklus.

Đorđević je podsjetio da kostur mlade reprezentacije čine igrači koji su sa omladinskom selekcijom bili blizu EP.

“Sigurno da je Njemačka izraziti favorit u grupi, ali ova generacija je bila na korak od plasmana na omladinsko prvenstvo Evrope. Sada smo iskusniji i nadam se da ćemo imati više sreće i uspjeti da se kvalifikujemo”, rekao je Đorđević agenciji MINA.

Fudbaler ruskog Zenita kazao je da je prošao period adaptacije u klubu iz Sankt Petersburga, podsjećajući da u dosadašnjem toku šampionata šansu dobijao uglavnom sa klupe.

“Zadovoljan sam razvojem situacije, tim prije što sam za kratko vrijeme igrao u prvom timu i svojim nastupima dao doprinos dobrim rezultatima Zenita. Očekujem da nastavim sa progresom u karijeri i sa svojim klubom osvojim titulu. Doći sa 18 godina u Zenit za mladog igrača predstavlja ogroman uspjeh”, kazao je Đorđević.

On vjeruje da će u narednom periodu igrati značajniju ulogu u timu Zenita.

“Sa trenerom Lućanom Spaletijem se odlično slažem. Radi se o sjajnom treneru i zadovoljstvo je učiti od njega. Prve zvijezde kluba su Brazilac Hulk i Belgijanac Aksel Vicel, koji su sjajni igrači i definitivno su podigli igru ekipe na viši nivo. Pravi su profesionalci i odlični momci”, rekao je Đorđević.

On smatra da je svaku šansu dobijenu u Zenitu i reprezentaciji iskoristio na pravi način.

"Siguran sam da sam dobrim partijama u klubu i u reprezentaciji skrenuo pažnju na sebe. Još dvije i po godine sam vezan ugovorom za Zenit, pa je rano pričati o eventualnoj promjeni sredine", rekao je bivši fudbaler Mogrena.

On je, komentarišući predstojeće duele sa Liverpulom u Ligi Evrope, rekao da očekuje izuzetno zanimljiv i neizvjestan dvomeč.

“Biće to teški mečevi sa atraktivnim protivnikom. Evropa nam mnogo znači i daćemo sve od sebe da i na proljeće igramo u tom takmičenju”, istakao je Đorđević.

Đorđević je siguran da Zenit, i pored bodovnog zaostatka, može do treće uzastopne titule prvaka Rusije.

“Imaćemo težak zadatak da dostignemo CSKA i Anži, ali Zenit je veliki klub sa visokim ambicijama. Uradićemo sve da treći put za redom osvojimo titulu”, rekao je Đorđević.

On vjeruje da će seniorska reprezentacija nastaviti sa dobrim igrama u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

“Očekujem da nastavimo tamo gdje smo stali u prošloj godini i da prije svega osvojimo tri boda na gostovanju u Moldaviji, a protiv Engleske pokušamo da napravimo dobar rezultat. U prošlom kvalifikacionom ciklusu dokazali smo da to možemo”, zaključio je Đorđević.

Bonus video: