Šaćiri, Džaka i Lihštajner prošli samo novčano, kazne i za FSS

Njima je prijetila kazna od dvije utakmice neigranja, ali su Švajcarci dobro prošli - selektor Dušan Petković imaće na raspolaganju najjači tim za meč 3. kola protiv Kostarike, kao i za eventualni duel osmine finala.
108 pregleda 0 komentar(a)
Šaćiri, Foto: Reuters
Šaćiri, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.06.2018. 17:14h

Trio švajcarske reprezentacije Džerdan Šaćiri - Granit Džaka - Stefan Lihštajner, prošao je samo sa novčanom kaznom zbog sporne proslave gola na utakmici protiv Srbije, javljaju evropski mediji.

Pomenuti trio bio je pod istragom Fife zbog "ukrštenih ruku" i očiglednog aludiranja na dvoglavog orla, koji se nalazi na albanskoj zastavi, što je bila provokacija sa političkom konotacijom - uperena prema protivničkim igračima i navijačima.

Šaćiri je rođen u Gnjilanu, dok je Džaka porijeklom sa Kosova - obojica nastupaju pod švajcarskom zastavom. Lihštajner im je, s druge strane, samo "pripomogao" u slavlju.

Upravo su Džaka i Šaćiri bili strijelci u trijumfu od 2:1 protiv Srbije.

Njima je prijetila kazna od dvije utakmice neigranja, ali su Švajcarci dobro prošli - selektor Vladimir Petković imaće na raspolaganju najjači tim za meč 3. kola protiv Kostarike, kao i za eventualni duel osmine finala.

Kako se navodi, kažnjeni su u rasponu od pet do 10 hiljada švajcarskih franaka.

Švajcarcima je protiv otpisanih Kostarikanaca dovoljan i bod da prođu dalje.

Kazne su stigle i na adresu Fudbalskog saveza Srbije - predsjednik Slaviša Kokeza i selektor Mladen Krstajić kažnjeni su sa po pet hiljada švajcarskih franaka zbog neprimjerenih izjava.

Kokeza je suđenje na utakmici nazvao "organizovanom pljačkom Fife", dok je Krstajić izjavio da bi sudiju Feliksa Briha "poslao u Hag".

FSS će zbog neprimjerenog i provokativnog ponašanja navijača platiti 54.000 franaka. Nakon meča sa Kostarikom FSS je zbog navijača kažnjen sa 10.000 franaka.

Bonus video: