Namještalo se i u Argentini?

Sada je pod sumnjom i prijateljski meč mladih reprezentacija (u20) Argentine i Bolivije koji je odigran prije nešto više od dvije godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2013. 14:36h

Na pomolu je još jedna afera u sklopu istrage o namještaljkama u svjetskom fudbalu - sada je pod sumnjom i prijateljski meč mladih reprezentacija (u20) Argentine i Bolivije koji je odigran prije nešto više od dvije godine.

Naime, evropska policija je otvorila ovo pitanje, a sudija koji je dijelio pravdu, Mađar Lenđel Kološ, odbio je da da izjavu agenciji Rojters na ovu temu.

Meč se odigrao u Kordobi u decembru 2010. a postao je sumnjiv nakon što je Kološ finiš produžio čak 13 minuta. Argentina je u toj nakoknadi i pobijedila (1:0) golom iz penala...

"Svi smo bili iznenađeni, nismo znali zašto je meč toliko produžen. Pitali smo se da nije možda sudija navikao na neki drugačiji stil fudbala od našeg", rekao je tadašnji selektor Argentine Valter Peraco i dodao:

"Taj penal je postojao, to nije upitno. Ali, zašto se igralo 13 minuta..."

A Marko Sandi, selektor Bolivije, kao i sudija, nije želio da komentariše ove navode, ali su mediji došli do njegove izjave koju je dao odmah poslije meča.

"Bilo je čudnih sudijskih odluka", rekao je Sandi.

Kada su ga pitali da li je možda utakmica bila "stvorena za klađenje", istakao je:

"Bilo bi dobro kada bi se to istražilo, jer je ovo što se dešava loše za sport", istakao je Sandi.

Kološ je na kraju te utakmice jedva izvukao živu glavu, štitila ga je policija od ljutitih navijača Bolivije...

Povodom ovih dešavanja se sada oglasila i Fudbalska federacija Bolivije.

"Bolivija nije uključena u namještanje. Naprotiv, mi smo žrtve. U tom meču 2010. godine bila je očigledna namjera da se pobjeda da Argentini", rekao je generalni menadžer tamošnjeg saveza Alberto Losada.

Bonus video: