Urugvaj prejak za Ruse: "Urusi" bez primljenog gola do nokaut faze

Urugvaj savladao Rusiju rezultatom 3:0, dok je Saudijska Arabija poslije preokreta bila bolja od Egipta
0 komentar(a)
Luis Suares Urugvaj Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Luis Suares Urugvaj Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.06.2018. 16:09h

Urugvaj je poslao poruku svima - s kim god da se sastane, Španijom ili Portugalom, biće to osmina finala za sve ukuse.

"Urusi" su grupu A odradili perfektno, a u posljednjem meču su lako izašli na kraj sa kombinovanom Rusijom (bez Aleksandra Golovina, Jurija Žirkova, kasnije je ušao Mario Fernandeš...) - u Samari je bilo 3:0, pa je tim Oskara Tabaresa upisao i treću pobjedu uz ukupno gol-razliku 5:0.

"Zbornaju" je načeo Luis Suares iz slobodnog udarca u 10. minutu kojim je kaznio ne baš dobru intervenciju golmana Igora Akinfejeva, a meč je bio riješen sredinom prvog dijela.

Igrao se 23. minut kada je Dijego Laksalt šutirao, lopta zakačila Denisa Čeriševa i prevarila Akinfejeva, koji ovog puta nije ništa mogao da uradi.

Kao da ni tada nije bilo dosta problema za domaćina, pa je Igor Smoljnikov dobio drugi žuti karton zbog faula nad Laksaltom i tada je postalo jasno da Urugvaju prvu poziciju ne može niko da ugrozi.

Na kraju se upisao i Edinson Kavani, koji je postigao prvi gol na Mundijalu...

Urugvaj će igrati sa drugoplasiranom ekipom grupe B, a Ruse čeka okršaj sa timom koju u istoj grupi bude lider.

Čudan meč, uz nekoliko očajnih sudijskih odluka, odigran je u Volgogradu - Saudijska Arabija je bila bolja od Egipta sa 2:1.

Mohamed Salah je doveo "faraone" u vođstvo u prvom poluvremenu, poravnao je Salman Al Faraž iz nepostojećeg jedanaesterca, dok je preokret donio Salem Al Davsari u 95. minutu.

Saudijskoj Arabiji je ovo prvi trijumf na SP još od 1994.

URUGVAJ - RUSIJA 3:0

Samara - Stadion "Kosmos arena". Gledalaca: 41.970. Sudija: Malang Djeđu (Senegal). Strijelci: Suares u 10, Čerišev (autogol) u 23. i Kavani u 90. minutu. Žuti kartoni: Bentankur (Urugvaj), Gazinski, Smoljnikov (Rusija). Crveni karton: Smoljnikov (Rusija).

Urugvaj: Muslera, Koates, Godin, Kaseres, Nandes (73. Rodriges), Vesino, Toreira, Bentankur (63. De Araskaeta), Laksalt, Suares, Kavani (90+3. Gomes).

Rusija: Akinfejev, Smoljnikov, Kutepov, Ignjaševič, Kudrjašov, Zobnjin, Gazinski (46. Kuzjaev), Samedov, Al. Mirančuk (60. Smolov), Čerišev (38. Fernandeš), Dzjuba.

Bonus video: