Poleksić za "Dejli mejl": Meč sa Liverpulom najveći u karijeri

"Branio sam odlično. Kako neko može da kaže da sam prodao utakmicu?", upitao se Poleksić
6 komentar(a)
Poleksić, Foto: Reuters
Poleksić, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2013. 11:13h

"Ko je gledao meč Liverpula i Debrecina zna da je ovo oko namještanja obična izmišljotina", tako je počeo priču Vukašin Poleksić za britanski "Dejli mejl" revoltiran činjenicom da se njegovo ime dovodi u vezu sa kladioničarskom mafijom.

Poleksić je u tom meču na "Enfildu" branio kao u transu, primio je jedan gol protiv, kako kaže", omiljenog kluba na omiljenom stadionu.

"Izgubili smo sa 1:0 i odigrali smo dobru utakmicu. Imao sam nekoliko velikih odbrana: jedan na jedan sa Rijerom, Toresom, Džerardom... Pamtim ih sve... Kako neko može da kaže da sam prodao utakmicu?", upitao se Poleksić.

Crnogorski golman je nastavio u jednom dahu.

"Taj meč nije mogao da izgleda čudno, niti je mogao neko da pomisli na klađenje. Bila je to velika noć za mene i moj tim jer smo igrali dobro", dodao je i izjavio ljubav Liverpulu.

"Volim Liverpul, to mi je omiljeni klub. I, eto, na "Enfildu" sam odigrao najbolji meč u karijeri. Ali, ne mogu da vjerujem šta se priča o meni. Znam da sam čist, ali i znam da će sada pričati o meni drugačije".

Poleksić je potom objasnio zašto je suspedovan na dvije godine. Bilo je to zbog utakmice u Ligi šampiona sa Fiorentinom.

"Neko me je zvao sedam ili 10 dana pred meč i otežao mi situaciju. Tražilo se da namjestim utakmicu. Bio sam toliko uplašen... Samo sam im rekao: "Ja to ne radim, nikada ne bih ni uradio, molim vas ne zovite me". Ne znam o kome se radi, ali sam napravio grešku što to nisam prijavio nadležnima. Ipak, nisam imao nikakvu informaciju o ljudima, zato sam ćutao".

"Svaki golman pravi greške, a ja sam napravio najveću što nisam prijavio. Time sam sebe kaznio dvije godine. Niko ne razumije kroz šta sam prošao", istakao je Poleksić.

Bonus video: