Reprezentativci Engleske pružili podršku Polu Gaskojnu

Fudbalski reprezentativci Engleske javno su danas pružili podršku nekadašnjoj zvijezdi tog tima, Polu Gaskojnu, koji je ponovo prebačen u SAD na kliniku za odvikavanje od alkohola.
0 komentar(a)
Gaskojn, Foto: Beta/AP
Gaskojn, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.02.2013. 23:18h

Fudbalski reprezentativci Engleske javno su danas pružili podršku nekadašnjoj zvijezdi tog tima, Polu Gaskojnu, koji je ponovo prebačen u SAD na kliniku za odvikavanje od alkohola.

Gaskojnovi prijatelji su organizovali let do rehabilitacionog centra u Finiksu u Arizoni pošto je objavljen snimak kako jeca dok se obraća prisutnima na jednoj dobrotvornoj priredbi prošle nedjelje.

Rijetka javna pojavljivanja popularnog Gaze potvrdili su strahove da se on bori da prevaziđe alkoholizam i mentalno-zdravstvene probleme.

Reprezentativci Engleske istakli su da vjeruju da će Gaskojnu značiti njihova podrška.

"Mi smo jasno stavili do znanja da smo u stanju da pomognemo ako je tako nešto potrebno", rekao je kapiten Liverpula Stiven Džerard.

Selektor reprezentacije Engleske Roj Hodžson kazao je da je srećan što su njegovi fudbaleri pružili podrušku Gaskojnu.

"Veoma sam srećan što su igrači istakli stav, pošto sam siguran da se Polu sviđa trenutna reprezentacija Engleske i to može biti jedan od faktora njegovog oporavka. Mi smo tu da pomognemo", kazao je Hodžson.

Gaskojnov put u rehabilitacioni centar organizovao je nekadašnji igrač kriketa Roni Irani.

"Pozvao sam Britiš ervejz i objasnio im situaciju, da smo morali da ga prebacimo do Finiksa kako bi dobio pomoć. Njemu je to potrebno, a ako mu se ne bude pomoglo ko zna šta će se desiti", istakao je Irani.

Marketinška kompanija koja predstavlja Gaskojna saopštila je u ponedjeljak da on ima "kompleksne probleme kojima se trenutno bave profesionalci".

Menadžer Teri Bejker upozorio je da je "Gaskojnov život u opasnosti jer je on alkoholičar".

Gaskojn je postigao 10 golova u 57 mečeva za Englesku kojoj je pomogao da se na Svjetskom prvenstvu 1990. godine plasira u polufinale.

Igrao je između ostalih i za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers i Midlzbro.

Bonus video: