Panući: Vodio bih Romu

U jednom trenutku je najveći kandidat bio Loran Blan, pominjali su se i Marko Đampaolo i Alberto Malezani, a u ovom trenutku je glavni kandidat bivši igrač „vučice” Kristijan Panući
0 komentar(a)
Kristijan Panući, Foto: Wikipedia.org
Kristijan Panući, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 05.02.2013. 20:50h

Roma je u subotu, dan nakon debakla od Kaljarija u Rimu (4:2), smijenila Zdenjeka Zemana i od tog trenutka je počela licitacija s imenima koji bi mogli da naslijede popularnog Boema.

U jednom trenutku je najveći kandidat bio Loran Blan, pominjali su se i Marko Đampaolo i Alberto Malezani, a u ovom trenutku je glavni kandidat bivši igrač „vučice” Kristijan Panući.

Nekadašnji italijanski reprezentativac je trenutno pomoćnik Fabiju Kapelu na klupi Rusije, ali je istakao da je Roma izazov.

"Tačno je da me je Roma kontaktirala u subotu. Ljudi iz kluba su me pitali da li sam dostupan i da li sam otvoren za razgovor o povratku u Rim. Druge detalje ne bih isticao - rekao je Panući za „Korijere delo sport”.

Panući je ipak priznao da ga privlači povratak u Trigoriju.

"Biti trener Rome je za mene nešto najbolje. Proveo sam nekoliko sjajnih godina u Rimu. Vidjećemo šta će biti", kazao je Panući i dodao da je do sada imao od koga da nauči trenerski posao.

"Iskustvo koje sam stekao radeći s Kapelom, jednim od najboljih trenera na svijetu, zaista je ogromno. Ne bojim se da trenersku karijeru počnem u Romi", istakao je Panući.

Romu je nakon odlaska Zemana privremeno preuzeo Aurelio Andreacoli, dosadašnji član stručnog štaba.

Bonus video: