Budućnost i Zeta otputovali u Antaliju

Zeti su ovo čak šeste pripreme u Antaliji, a Budućnosti pete. Aktuelni šampion nije bio u Turskoj samo 2011. godine, kada se pripremao u Međogrju
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2013. 14:46h

Budućnost i Zeta, nekad veliki rivali za titulu, a danas timovi koji su na tabeli razdvojeni deset mjesta, otputovali su na pripreme u Antaliju letom preko Istanbula danas u 14.30 časova.

Zeti su ovo čak šeste pripreme u Antaliji, a Budućnosti pete. Aktuelni šampion nije bio u Turskoj samo 2011. godine, kada se pripremao u Međugorju.

Prodaja prije svega

Zeta je odabrala staru bazu, hotel „Topkapi“, koji je izgrađen po uzoru na velelepnu palatu u Istanbulu, nekadašnju prijestonicu moćnog Otomanskog carstva.

Među fudbalerima Zete danas na podgoričkom aerodromu bilo je fudbalera (bolje reći rekordera) koji će u „Topkapiju“ boraviti šesti put!

Jedan od njih, Goran Burzanović, vjeruje da će mu šestica biti srećan broj i da će konačno pronaći inostrani angažman.

Baš kao i njegov saigrač iz veznog reda Balša Božović, kome su ovo treće pripreme u Turskoj.

"Idemo da se što bolje pripremimo, odigramo nekoliko utakmica sa jakim protivnicima, ali i da neki od fudbalera pokušaju da pronađu angažman. Ne krijem da sam ja jedan od njih, jer mislim da je došlo vrijeme da se oprobam u inostranstvu", kazao je Božović.

Kao i obično, u Antaliji će sve vrviti od menadžera, što je kao poručeno za Zetu, koja odavno egzistiza zahvaljujući prodaji fudbalera.

Ipak, situacija je ove zime makar u nečemu drugačija nego minulih godina. Ekipa koju sa klupe vodi Darko Šuškavčević je pretposljednja na tabeli, pa uz namjeru da se proda neki igrač treba se što bolje pripremiti za tešku borbu za opstanak.

"Nismo u dobroj poziciji, tu nema dileme, ali sam čvrsto ubijeđen da nećemo imati problema da očuvamo prvoligaški status i da ćemo odmah krenuti tamo gdje nam mjesto objektivno pripada, ka vrhu tabele. Stigao je Nenad Brnović, a igrač takvog profila i iskustva će nam značiti puno", kaže Balša Božović.

Zeta je za sada zakazala četiri meča: protiv kazahstanskih Kairata i Ordabašija, rumunskog Pandurija i Metalurga iz Zaporožja, a traži se ime petog rivala.

Iskustvo i mladost

Inostrani angažman u Antaliji sigurno neće tražiti Srđan Radonjić. Iskusni napadač upravo se vratio iz inostranstva, iz Kuvajta, i pomoći će Budućnosti u pokušaju da odbrani titulu.

"Uvijek je teže odbraniti nego osvojiti titulu, ali zaostajemo samo jedan bod i svi smo na istom zadatku. Moj povratak se desio spontano, čekao sam inostrani angažman, a onda sam se ipak dogovorio sa klubom sa kojim sam ljetos ostao u izuzetno dobrim odnosima", rekao je Radonjić, jedan od najzaslužnijih za titulu Budućnosti prošle sezone.

Iako ima sjajan „CV“ Radonjić je spreman da se bori za mjesto u timu.

"Spreman sam da se borim, ali i da pomognem na bilo koji način, na terenu ili van njega. Prije svega, mlađih saigračima, kojih je dosta u timu. Iskusan igrač je vrlo značajan, jer kada sam i ja bio i njihovim godinama, možda sam radio neke stvari koje nije trebalo da radim", izjavio je Radonjić.

Njegovim povratkom zadovoljan je i trener Radislav Dragićević.

"Dolazak Radonjića je veliki plus. Sada smo na dobrom putu da napravimo pravu kombinaciju mladih i iskusnih fudbalera.

Za razliku od Zete, Budućnost će u Antaliji upoznati nešto novo.

„Plavi“ su smješteni u hotelu „Ic Sintai Belek“ u kojem borave prvi put. Odigraće i pet prijateljskih utakmica, a rivali su Temišvar (Rumunija), Sigma (Češka), bjeloruski Naftan, kazahstanski Atirau i CSKA iz Sofije.

U Antaliju ide treći crnogorski klub, Jedinstvo. Bljelopoljci lete prvi put u Tursku, i to preko Beograda.

Moldavija na skeneru Brnovića

U avionu za tursko mondensko ljetovalište našli su se i selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović i jedan od njegovih pomoćnika Dragoje Leković.

Njih dvojica će danas na stadionu „Merdan palas” gledati utakmicu Moldavija - Kazahstan. Moldavci su naredni protivnik Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal, a utakmica se igra u Kišinjevu 22. marta. Osim Moldavije, februarski termin iskoristiće i ostali rivali Crne Gore u grupi za prijateljske mečeve.

Engleska na „Vembliju“ igra sa Brazilom, Poljaci gostuju Irskoj, a Ukrajinci Norveškoj.

Galerija

Bonus video: