Antalija za bolje proljeće

Ekspedicija Zete danas putuje u Antaliju, čime će klub iz Golubovaca nastaviti višegodišnju praksu.
0 komentar(a)
Zeta - PSV, Foto: Savo Prelević
Zeta - PSV, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.02.2013. 09:13h

Razlika je, međutim, što su fudbaleri Zete ranijih sezona u Turskoj brusili formu razmišljajući o borbi za vrh, dok su sada sve misli usmjerene ka opstanku...

"Sigurno da su odlasci u Antaliju postali tradicija, jer se Zeta već šest-sedam godina priprema u Turskoj. Očekivanja su da ćemo se dobro pripremiti kroz treninge i pripremene mečeve, a ukoliko se ukaže šansa - i da se proda neki igrač. No, glavni cilj je da se ekipa pripremi za proljećna iskušenja", kaže Darko Šuškavčević, trener Zete.

U dosadašnjim pripremnim mečevima Zeta je tri puta remizirala (protiv Sutjeske, Mladosti, Zabjela) i savladala Dečić sa 1:0.

"Zadovoljni smo, u prvoj fazi priprema nismo imali većih problema. Izdanje na posljednjem meču sa Dečićem, kao i drugo poluvrijeme protiv Zabjela donijeli su nam samopouzdanje. Takav kvalitet treba da zadržimo i u prvenstvu", istakao je trener Zete.

Golubovčani su već zakazali pet provjera, izvjesno je da će 7. i 18. februara crnogorski tim u Antaliji igrati protiv kazahstanskih timova (Kairat i Ordabaši). Meč sa rumunskim Pandurijem odigraće se 10. februara, dok je tri dana kasnije rival Zete Metalurg iz Zaporožja. Ime petog rivala još nije poznato, a provjera je planirana za 15. ili 16. februar.

"Imaćemo jače utakmice nego ovdje, to nam je dodatni plus. Ekipa ima priliku da se izmjeri sa jačim rivalima, da vidimo gdje smo u odnosu na Evropu u ovom trenutku", dodao je Šuškavčević.

Zeta je ove zime dobila četvoricu novih igrača – na Trešnjicu se vratio iskusni vezista Nenad Brnović, dok je doskorašnji napadač Bratstva Miljan Vlaisavljević pojačao napad. Uz njih dvojicu, novajlije su još bek Milan Čolović i vezista Luka Ćulafić, koji su zadovoljili na probi. Nedoumica je da li će Zeta ostati bez golgetera Žarka Koraća, koji je na pripremama sa južnokorejskim Gjongnamom.

"Ne zna se još ništa, ali po nekim informacijama velike su šanse da će Korać ostati u Koreji. Ukoliko tako bude, sigurno da će nam puno nedostajati. Vjerujem, međutim, da će Orlandić, Boljević i Vlaisavljević nadoknaditi njegov odlazak", zaključio je Šuškavčević.

Bonus video: