Je li Balo konačno srećan?

"Mario je pravi nasljednik Zlatana Ibrahimovića. Ima istu harizmu kao Ibra. Pa on je nakon samo 35 sekundi protiv Udinezea krenuo na gol", rekao je Adrijano Galijani
0 komentar(a)
Baloteli, Foto: Beta/AP
Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.02.2013. 11:13h

Ni Roberto Manćini ni Žoze Murinjo nisu pronašli način da ga primire, Inter i Mančester siti su ga se odrekli zbog problematičnog temperamenta.

A, sada, Milan i Masimilijano Alegri vjeruju da je Mario Baloteli stasao da dokaže sve fudbalske kvalitete.

Po debiju, reklo bi se da je Super Mario nikad spremniji da sazri - Italijan, porijeklom iz Gane, s dva gola je donio svom timu trijumf protiv Udinezea i doveo „rosonere” na samo tri boda od zone Lige šampiona...

"Mario je pravi nasljednik Zlatana Ibrahimovića. Ima istu harizmu kao Ibra. Pa on je nakon samo 35 sekundi protiv Udinezea krenuo na gol... Toliko ga je želio - rekao je potpredsjednik Milana Adrijano Galijani.

GOLMANI

Hesl (Grojter Firt) - navijači Grojtera su od avgusta prošle godine čekali na pobjedu. Možda je za spas od ispadanja kasno, ali ostaće upisano da su tri boda osvojena na čuvenoj „Veltins areni” u Gelzenkirhenu.

Foster (VBA) - VBA je poražen minimalnim rezultatom. Mreža se tresla samo jednom zahvaljujući iskusnom golmanu Vest Bromiča.

Padeli (Udineze) - čekala ga je nagrada za igrača utakmice. I dobio bi je da sudije nisu poklonile penal i tri boda Milanu...

ODBRANA

Kanavaro (Napoli) - karijera mu se promijenila u svega mjesec. Prvo je suspendovan zbog sumnje da je namještao utakmice, a onda je oslobađanje od optužbi proslavio pogotkom protiv Katanije.

Lihtštajner (Juventus) - u postavci „stare dame” njegova uloga je da pokriva cijelu desnu stranu. Švajcarac je, međutim, bio i strijelac i praktično riješio pobjednika protiv Kjeva.

Van der Vil (Pari Sen Žermen) - mnogi stručnjaci njegov prelazak u Pariz vide kao jednu od posljednjih šansi da spase karijeru koja je krenula nizbrdo nakon Mundijala 2010.

SREDINA

Bejl (Totenhem) - Velšanin je najveći adut Sparsa u pohodu na Ligu šampiona. Njegov karakter je čudesan - koliko god da ga mediji opterećuju odlaskom u neki veliki klub, to se ne odražava na odanost Totenhemu.

Podolski (Arsenal) - po tradiciji, Arsenal se najviše muči sa ekipama poput Stouka koje dođu na „Emirejts” da se brane sa makar osam igrača. Njemac se pobrinuo da „potersi” poraženi napuste London...

Banega (Valensija) - jedan od rijetkih vezista u Španiji koji klasom može donekle da odgovori Barsinim čarobnjacima. Dao je gol i Viktoru Valdesu.

Sisoko (Njukasl) - publici na „Sent Džejms parku” se predstavio u pravom svjetlu - bio je dvostruki strijelac u pobjedi nad Čelzijem.

Naingolan (Kaljari) - tim sa Sardinije je pretrčao Romu zahvaljući paklenom ritmu ovog Indonežanina koji je rođen u Belgiji.

Foland (Hofenhajm) - devet utakmica je Hofenhajm čekao na tri boda i dočekao je protiv Volfsburga. Junak je bio ovaj 20-godišnji vezista iz Bavarske.

NAPAD

Baloteli (Milan) - vratio se u Milano, samo je promijenio dres. Bio je to sjajan debi za Super Marija koji je u samo nekoliko dana postao glavna faca u Italiji.

Jovetić (Fiorentina) - prekid loše serije Fiorentine se poklopio sa prekidom njegovog golgeterskog posta. To je još jedan dokaz da „viola” teško može da ispuni ciljeve bez Stevanovih golova.

Runi (Mančester junajted) - as „đavola” je najzaslužniji što njegov tim nakon 25. kola ima devet bodova više od Sitija.

Đurđić (Grojter Firt) - debitovao je za novi klub protiv Bajerna, a onda zablistao u duelu sa Šalkeom - novi srpski reprezentativac je postigao pobjedonosni gol u Gelzenkirhenu.

Staridž (Liverpul) - u Liverpulu konačno ima svu slobodu da pokaže kvalitet - Sitiju je zabio golčinu, ali nije želio da je proslavi na stadionu na kojem je počeo profesionalnu karijeru.

Aguero (Mančester siti) - majstor! Samo tako može da se nazove fudbaler koji postigne evrogol iz mrtvog ugla. Aguero je na čudesan način spasao bod u derbiju sa Liverpulom.

Mandžukić (Bajern) - na tri meča u 2013. je dao ukupno pet golova i preuzeo prvo mjesto na listi strijelaca (ukupno 14 u Bundes ligi).

Dijego Košta (Atletiko Madrid) - Brazilac je potpisao 13. trijumf zaredom Atletika na „Visente Kalderonu”.

Bonus video: