Budućnost izgubila od Hajduka, pogodak Gige Vukovića

Vođstvo splitskom timu donio je Sušić, na 2:0 povisio je Kousi, a konačan rezultat postavio je nekadašnji fudbaler Budućnosti Ivan Vuković u 86. minutu...
4 komentar(a)
Mogren-Budućnost, Foto: Boris Pejović
Mogren-Budućnost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.02.2013. 17:18h

Budućnost je ubjedljivo poražena u finalu memorijalnog turnira "Andrija Anković" - splitski Hajduk slavio je sa 3:0 protiv crnogorskog šampiona u Gabeli.

Vođstvo splitskom timu donio je Tino Sven Sušić u 53. minutu, prednost je udvostručio internacionalac iz Obale Slonovače Džon Edvard Kousi u 58, dok je konačan rezultat postavio bivši napadač Budućnosti Ivan Vuković u 86. minutu.

Vuković je proglašen za igrača koji najviše podsjeća na Andriju Ankovića, nekadašnjeg napadača "bilih" i reprezentativca socijalističke Jugoslavije. Interesantno da je bivši kapiten "plavo-bijelih" mogao da dovede Splićane u vođstvo u 41. minutu, ali je golman Budućnosti Jasmin Agović "pričitao" bivšeg klupskog druga.

Agović, koji se istakao sa nekoliko uspješnih intervencija, proglašen je za najboljeg golmana turnira, dok je najbolji igrač Kousi.

U meču za treće mjesto Zrinjski je sa ubjedljivih 5:0 slvio protiv GOŠK-a. Budućnost je u nedjeljnom meču slavila sa 1:0 protiv istog rivala, dok je Hajduk nakon penala bio uspješniji od Zrinjskog (u regularnom toku bilo je 1:1).

"Rezultat možda ne odslikava ono što se događalo do prvog primljenog gola jer se do tog momenta vodila ravnopravna borba. Kada smo primili drugi pogodak više nam rezultat nije bio prioritet, znali smo da se teško možemo vratiti s obzirom da nam je ovo bila druga utakmica u dva dana. Bilo nam je važno da ostanemo bez povreda, da zdravi otputujemo u Antaliju. Čestitam Hajduku na zasluženo osvojenom prvom mjestu, a domaćinu na izvanrednoj organizaciji", rekao je Radisav Dragićević, trener Budućnosti.

Za Budućnost su danas igrali: Agović, Kamberović, Peković, Orahovac, Tomković, Flavio, Golubović, Vukčević, Bošković, Adrović, Nikač. Igrali su još: Rogošić, Raičković, Cmiljanić, Ilinčić, Kažić, Mugoša.

Hajduk je zaigrao u sastavu: Blažević, Stojanović, Milović, Vladisalavić, Jonjić, Vuković, Lima, Tomaš, Sušić, Plazonić, Kousi. Igrali su još: Medak, Caput, Tomašević.

Nastavak u Turskoj

Nakon turnira u Gabeli, Budućnost će sjutra otputovati za Tursku gdje će se pripremati u naredne dvije sedmice.

Aktuelni šampion Crne Gore u Antaliji će odigrati pet utakmica, a rivali su - Temišvar, Sigma (Češka), bjeloruski Naftan, kazahstanski Atirau i CSKA iz Sofije.

Bonus video: