Neto u Zenitu

Neto je bio standardan prvotimac Sijene, za koju je ove sezone odigrao 20 utakmica i postigao jedan gol
0 komentar(a)
Luiš Neto, Foto: Acsiena
Luiš Neto, Foto: Acsiena
Ažurirano: 01.02.2013. 18:58h

Samo dan nakon što je iz OFK Beograd doveo lijevog beka, Milana Rodića, ruski prvak Zenit pojačao je i sredinu odbrane. U Sankt Peterburg je došao centralni bek Sijene i portugalske reprezentacije Luiš Neto.

Sijena je potvrdila ovaj transfer, za koji je u klupsku kasu stavila šest miliona eura. Neto je bio standardan prvotimac Sijene, za koju je ove sezone odigrao 20 utakmica i postigao jedan gol. Za ovog 24 - godišnjeg igrača interesovanje je pokazivao i Juventus, ali i kijevski Dinamo.

Ipak, trener Zenita Lućano Spaleti je bio najkonkretniji, a Neto u ugovoru ima i brojne bonuse kojim će povećati otkupni ugovor.

"Imali smo brojnih problema u odbrani tokom prvog dijela i morali smo pojačati taj dio tima. Uz to, otišao je Janbajev, a Domeniko Krišito se povrijedio i morali smo reagovati", kazao je Spaleti.

Ugovor sa Rodićem potpisan je na tri i po godine.

"Rodić je srpski Geret Bejl. Brz je, ljevak koji se iz odbrane umije prebaciti u napad i odlično igra u oba smjera. On je igrač koji će za dvije do tri godine biti kalibar igrača sposobnog da pojača i engleskog prvaka", kazao je o 21 - godišnjem Rodiću, menadžer Dejan Joksimović.

Bonus video: