Fudbaleri Budućnosti od utorka u Antaliji

Šef stručnog štaba Radisav Dragićević kazao je da će Budućnost u Antaliji odigrati pet utakmica
73 pregleda 2 komentar(a)
Radisav Dragićević, Foto: Boris Pejović
Radisav Dragićević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.02.2013. 12:20h

Fudbaleri Budućnosti od utorka boraviće na pripremama u Antaliji, a prethodno ih očekuje nastup na turniru u Gabeli, najavio je danas šef stručnog štaba podgoričkog tima Radisav Dragićević.

Rivali podgoričkog tima na memorijalnom turniru u Gabeli, koji nosi ime proslavljenog napadača bivše Jugoslavije Andrije Ankovića u nedjelju i ponedjeljak biće GOŠK, Hajduk iz Splita, Zrinjski iz Mostara.

Dragićević je kazao da je zadovoljan odrađenim u dosadašnjem dijelu priprema, navodeći da je akcenat bio na sticanju snage i kondicije.

Prema njegovim riječima, za turnir u Gabeli računa na sve igrače, osim lakše povrijeđenog Rista Radunovića.

Šef stručnog štaba kazao je da će Budućnost u Antaliji odigrati pet utakmica.

"Sa rumunskim Temišvarom igraćemo 7. februara, tri dana kasnije očekuje nas meč protiv češke Sigme, a 13. februara rival će nam biti bjeloruski Naftan. U posljednjem meču na pripremama 16. februara sastaćemo se sa kazahstanskim Atiralom", rekao je Dragićević.

On je naglasio da će mečevi u Antaliji biti prilika igračima da pronađu inostrani angažman.

"S obzirom na aktuelnu situaciju, bili bi smo presrećni kada bi smo uspjeli da prodamo makar jednog igrača. Eventualni transfer značio bi za nas povoljniju ekonomsku situaciji i omogućio nam mirniji period rada", rekao je Dragićević.

On je odbacio mogućnost angažovanja pojačanja, navodeći da će na proljeće okosnicu tima činiti igrači iz omladinske škole uz nekoliko iskusnijih koji su od ranije u ekipi.

"Biće teško, imamo mladu ekipu, sa nekoliko šesnaestogodišnjaka. Radimo planski i nadamo se da će uz dobru igru doći i dobar rezultat", rekao je trener zvaničnog šampiona.

Dragićević očekuje interesantan nastavak šampionata, navodeći da vjeruje u svoj tim, kao i da respektuje rivale.

"Želio bih da Budućnost na proljeće igra onako kako je i završila jesenji dio šampionata. Da voljni momenat igrača i dalje bude na vrhunskom nivou i da nam spoj mladosti i iskustva u proljećnjem dijelu da za pravo da ostvarimo svoje ambicije, koje i pored svih problema ostaju najveće", rekao je Dragićević.

On očekuje zanimljiv proljećni dio šampionata, kako u borbi za titulu i za izlazak na evropsku scenu, tako i u borbi za opstanak.

Dragićević je kao najozbiljnijeg rivala u borbi za trofej istakao pljevaljski Rudar, navodeći da je dugo na okupu i ima prepoznatljivi stil igre.

"Sutjeska je sasvim zasluženo na prvom mjestu i ona ima svoje adute. Ne treba zaboraviti ni Čelik koji se svakodnevno pojačava i mnogo ulaže kako bi bio konkurentan na oba fronta. Pored vodeće četvorke treba pomenuti Mladost, Grbalj i Petrovac", rekao je Dragićević.

Budućnost je jesenji dio šampionata završila na drugoj poziciji sa 34 boda, jednim manje od jesenjeg prvaka Sutjeske.

Podgorički tim na proljeće očekuje i borba za Kup Crne Gore.

Bonus video: