Pepić stigao u Juventus, „stara dama“ sanja crnogorski trio sa Jovetićem

U narednih godinu i po dana, Pepić će imati priliku da taktički napreduje i ubijedi Juventus da mu je mjesto u Seriji A
204 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 01.02.2013. 07:58h

Posljednjeg dana razočaravajućeg prelaznog roka za šampiona, Juventus je dobio još jednog Crnogorca – ugovor na godinu i po dana sa torinskim klubom potpisao je 19-godišnji omladinski reprezentativac Hasan Pepić (16. marta puni 20 godina), koji je tek treće pojačanje torinskoj kluba u januaru, nakon napadača Nikolasa Anelke i odbrambenog igrača Federika Peluza.

Pepić (visok 180 cm) je u Juventus stigao nakon polusezone u Dinamu iz Drezdena, bez obeštećenja, jer je postao slobodan igrač.

„Juventus sve više u crnogorskom sosu“, napisala je milanska Gazeta delo sport.

Ofanzivni spoljni vezista će, za sada, igrati za omladinski tim Juventusa (Primavera). Ako se dokaže, Pepić će biti prekomandovan u prvi tim, vjerovatno ne prije iduće sezone.

Pepić je još prošlog ljeta bio, praktično, na korak od dolaska u Juventus, čak je, navodno, viđen ispred sjedišta torinskog kluba, ali od transfera nije bilo ništa. U italijanskim medijima se navode dva razloga – jedni javljaju da je Karlsrue imao prevelike finansijske zahtjeve, a drugi da je bio slobodan igrač, ali da nije imao pasoš neke od zemalja Evropske unije. U međuvremenu, Pepić je dobio i njemački pasoš, pa je i ta barijera otklonjena.

Rodom iz Podgorice, Pepić je fudbalski odrastao u Njemačkoj u poluprofesionalnim ekipama, Ramringenu, Ulmu 1846 i Rojtlingenu.

Sa 16 godina je prešao u prvi veći klub, Štutgart, gdje je igrao za kadetski i omladinski tim (ukupno 22 meča), do ljeta 2011. godine, kada mu je istekao ugovor, i kada se preselio u Karlsrue.

Godinu dana kasnije Karlsrue ga je za 100 hiljada eura prodao Dinamo Drezdenu, članu druge njemačke lige, gdje i pored velikog talenta i potencijala nije uspio da zavrijedi povjerenje stručnog štaba, niti u prvom, niti u drugom timu (ukupno je odigrao 53 minuta na četiri utakmice), zbog čega je i došlo do rastanka.

Karijeru je počeo na poziciji centralnog veznog igrača, nakon čega je, kao ljevak, sebe najbolje pronašao na mjestu spoljneg, ofanzivnog veznog igrača. Ima odlične ofanzivne karakteristike (slabije defanzivne), tehnički je veoma potkovan, igra sa velikom elegancijom.

Italijanski mediji ga opisuju kao pravog prototipa modernog spoljneg veznog igrača. Bolje upućeni tvrde da ne voli previše individualne akcije, već jednostavna dodavanja saigračima i centaršuteve.

U narednih godinu i po dana, imaće priliku da taktički napreduje i ubijedi Juventus da mu je mjesto u Seriji A.

Gazeta delo sport podsjeća da je Juventus prije pola godine pokušao, bez uspjeha, da u Torino iz Fiorentine dovede i Stevana Jovetića.

Na ljeto je nova šansa, da Mirko Vučinić i Hasan Pepić dobiju društvo, da crnogorska kolonija bude jača i za Jovetu...

Galerija

Bonus video: