Hodžson izabrao tim za Brazil, Kol ima priliku da odigra 100. meč za Englesku

Na spisku je i defanzivac Čelzija Ešli Kol, koji je, tako, u prilici da jubilarni 100. put obuče dres reprezentacije Engleske
0 komentar(a)
Ešli Kol, Foto: REUTERS
Ešli Kol, Foto: REUTERS
Ažurirano: 31.01.2013. 23:19h

Selektor Engleske Roj Hodžson saopštio je danas spisak od 24 igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu protiv Brazila u srijedu u Londonu.

Na spisku je i defanzivac Čelzija Ešli Kol, koji je, tako, u prilici da jubilarni 100. put obuče dres reprezentacije Engleske.

Tridesetdvogodišnji Kol zbog povrede je propustio meč protiv Švedske u novembru, ali će sada, bez sumnje, obilježavanje jubileja biti spektakularno, jer se "Gordi Albion" sastaje sa petostrukim prvacima svijeta, i to na Vembliju.

"Odigrati 100 utakmica za reprezentaciju svakako je nevjerovatno dostignuće. Ali, Kol je to zaslužio", izjavio je Hodžson.

Meč na Vembliju obilježiće i povratak Luisa Felipea Skolarija na klupu reprezentacije Brazila.

Stručnjak koji je vodio "karioke" do šampionske titule na Mundijalu 2002. preuzeo je u novembru dužnost od smijenjenog Mana Menezesa.

Hodžson je za predstojeću utakmicu odredio sljedeće igrače:

Golmani: Džek Batland (Birmingem), Džo Hart (Mančester Siti)

Odbrana: Lejton Bejns (Everton), Geri Kejhil (Čelzi), Ešli Kol (Čelzi), Fil Džagjelka (Everton), Glen Džonson (Liverpul), Džolion Leskot (Mančester Siti), Kris Smoling (Mančester Junajted), Kajl Voker (Totenhem)

Sredina terena: Majkl Kerik (Mančester Junajted), Tom Kleverli (Mančester Junajted), Stiven Džerard (Liverpul), Frenk Lampard (Čelzi), Aron Lenon (Totenhem), Džejms Milner (Mančester Siti), Lion Osman (Everton), Aleks Okslejd-Čemberlen (Arsenal), Džek Vilšir (Arsenal).

Napadači: Džermejn Defo (Totenhem), Vejn Runi (Mančester Junajted), Danijel Staridž (Liverpul), Teo Volkot (Arsenal), Deni Velbek (Mančester Junajted).

Bonus video: