Ruski napad protiv urugvajskog bedema

Rusija i Urugvaj od 16 časova u Samari odlučuju o tome koja ekipa sa prve pozicije ide u osminu finala
2 komentar(a)
Artjom Dzjuba Mario Fernandeš Rusija Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Artjom Dzjuba Mario Fernandeš Rusija Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.06.2018. 08:14h

Rusija je protiv Saudijske Arabije i Egipta djelovala kao ekipa spremna da ide daleko, igrala atraktivno i brzo, postigla osam golova, ali će prvi pravi test domaćin Mundijala imati danas.

Urugvaj sigurno neće dozvoliti Rusima da lete po terenu, odbrana južnoameričkog sastava uradiće sve, i dozvoljeno i nedozvoljeno, da spriječi moćnog Artjoma Dzjubu, Aleksandra Golovina, Denisa Čeriševa...

Rusija, međutim, nema razloga da pod pritiskom, kakav je imala u prve dvije utakmice, uđe u posljednji meč grupne faze (16 časova), jer je cilj već ispunila - plasmanom u osminu finala.

"Malo ko je vjerovao u nas, ali smo pokazali da smo bolji nego što se misli", rekao je Anatolij Mirančuk, pored Golovina, najveći ruski talenat, koji će u posljednjoj utakmici vjerovatno dobiti šansu.

"Mirni smo, odlična je stvar što smo već u osmini finala i što smo skinuli veliki teret sa leđa".

"Zbornaja" je u prvih 180 minuta igrala napadački raznovrsno, postizala je golove na različite načine, uz Belgiju i Englesku je i najefikasnija selekcija nakon dva kola.

U Samari će se susresti sa odbranom od čelika, koja nije kapitulirala u prve dvije utakmice, niti je istim rivalima koje je imala i Rusija, dozvolila da urade nešto u napadu.

"Urugvaj je čvrst tim, ali nećemo promijeniti stil. Spremni smo, osjećamo se dobro, vjerujemo u sebe, nema razloga da imamo bilo kakvu kočnicu", naglasio je ruski kapiten Aleksandar Samedov.

U moćnoj urugvajskoj odbrani neće biti Hose Marije Himenesa, partnera Dijega Godina i u nacionalnom timu i u madridskom Atletiku, ali i strijelca jednog od dva gola u dosadašnjem toku turnira.

"Imali smo cilj da nam ova utakmica ne bude odlučujuća, jer su mečevi protiv domaćina uvijek nezgodni. Obavili smo to na najbolji način, sada je sve mnogo lakše", poručio je vezista Lukas Toreira, najvjerovatnije nova akvizicija Arsenala.

"Tenzije nema, čuvamo je za osminu finala, ko god da nam bude rival.

I zaista je svejedno - ukoliko ne bude iznenađenja, Rusija ili Urugvaj igraće u prvoj eliminacionoj fazi protiv Španije ili Portugala.

"U pitanju su nijanse, ako ih uopšte ima, tako da je naš naredni cilj da mi budemo spremni i da to bude naša najbolja utakmica na turniru. Mi smo takvi - dajemo maksimum, igramo čvrsto, ne poklanjamo ništa. A ako neko bude bolji, uvijek možemo da kažemo da smo uradili sve što smo mogli", naglasio je Toreira.

Bonus video: