Gvardiola za bajke o Kataru dobio 11 miliona eura?

U promotivnim nastupima je pričao bajke o Kataru kao najslobodnijoj od svih islamskih država, te o zemlji koja se želi otvoriti zapadu
3 komentar(a)
Gvardiola, Foto: REUTERS
Gvardiola, Foto: REUTERS
Ažurirano: 31.01.2013. 13:17h

Specijalizovani magazin “Frans fudbal” objavio je u utorak dosije na 20 stranica o tome kako je navodno Katar kupio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine. U priču je upleteno i ime Pepa Guardiole…

Bivši trener Barselone i budući strateg Bajerna nije, naravno, primao mito, jer nije ni mogao da glasa za domaćina Mundijala, ali je navodno primio ogromnu svotu novca kako bi promovisao Katar po svijetu.

“Frans fudbal” navodi kako su bogati šeici silno željeli slavna imena koja će ih promovisati.

Za 5,5 miliona eura su angažovani Gabrijel Batistuta, Pep Gvardiola, Zinedin Zidan, Bora Milutinović, Ronald de Bur i Rože Mila.

Za svaki nastup pomenuti ambasadori su dobijali obilne premije, a magazin navodi da su najbolje prošli Gvardiola i Zidan, za koje se procjenjuje da su inkasirali između 11 i nevjerovatnih 25 miliona eura.

Njemački “Bild” piše da je Pep uzeo manji iznos, dakle 11 miliona eura, ali je budući trener Bajerna odbio da komentiše ovu informaciju.

Gvardiola je od 2003. do 2005. igrao za Al-Ahli iz Dohe. U promotivnim nastupima je pričao bajke o Kataru kao najslobodnijoj od svih islamskih država, te o zemlji koja se želi otvoriti zapadu.

Bonus video: