Bonjour, Beckham!

Da se “kuva” nešto veliko bilo je jasno kada je otkazana pres konferencija Karla Anćelotija, koja je bila predviđena za 17 časova
66 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2013. 17:37h

Najatraktivniji transfer januara ostavljen je za posljednji dan prelaznog roka - Dejvid Bekam novi je član Pari Sen Žermena!

Jedan od najpopularnijih engleskih fudbalera svih vremena doputovao je danas prije podne u Pariz, potpisao polugodišnji ugovor, a onda predstavljen medijima na konferenciji za novinare koja je počela nešto poslije 17 časova.

"Ne znam da li je ovo moj posljednji klub u karijeri, posljedni transfer. Mediji non-stop spekulišu da ću završiti karijeru, spominju moje godine, ali ja se ne predajem. Mogu još uvijek da igram na najvećem nivou. Moja strast za fudbalom je i dalje veoma jaka", izjavio je 37-godišnji Englez, nekadašnji as Mančester junajteda, Reala, Milana i LA Gaksija.

Bekam se medijima u Parizu obraćao sa "holivudskim osmjehom", kako je napisao "L'Ekip".

"Da osjećaj je sjajan. Najveći razlog što sam došao u Pariz je taj što sam htio da doživim jedinstveno iskustvo. Nismo mnogo razgovarali o plati. Ona ionako ide u humanitarne svrhe", rekao je Bekam.

Da se “kuva” nešto veliko bilo je jasno kada je otkazana pres konferencija Karla Anćelotija, koja je bila predviđena za 17 časova.

Nekoliko minuta kasnije, iz kluba su obavijestili da će se održati vanredna konferencija za medije. I bilo je jasno - Dejvid Bekam stiže u Pari Sen Žermen.

Godinama najpopularniji fudbaler svijeta je doputovao u Grad svjetlosti i odmah obavio medicinske testove u pariskoj bolnici Pitje Salpetrijer.

I već su počele šale na “tviteru”. Prgavi vezista Olimpika iz Marseja Džoi Barton se odmah obratio sa zanimljivom porukom.

“On će biti odličan za francuski fudbal. Biće, ipak, drugi najljepši Englez u Francuskoj. To će poljuljati njegovo samopouzdanje”, napisao je Barton.

Bekam je ove zime imao čak 12 različitih ponuda, ali će izabrati francuski klub koji finansiraju bogati arapski šeici.

PSŽ je u posljednjih 18 mjeseci potrošio skoro 250 miliona eura kako bi pojačao tim - od trenera Karla Anćelotija, preko fudbalera Ibrahimovića, Tijaga Silve, Lavecija, Pastorea...

Galerija

Bonus video: