Simon Vukčević blizu Apoela

Simon Vukčević blizu je prelaska u kiparski APOEL, na polugodišnju pozajmicu iz Blekburna, objavili su engleski mediji
0 komentar(a)
simon, Foto: Savo PRELEVIĆ
simon, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 30.01.2013. 21:52h

Simon Vukčević blizu je prelaska u kiparski APOEL, na polugodišnju pozajmicu iz Blekburna, objavili su engleski mediji.

Crnogorski reprezentativac stigao je na “Ivud park” 2011. godine, ali nije uspio da se nametne kao prvotimac, naročito ne kod bivšeg trenera, omraženog Stiva Kina.

Blekburn je u međuvremenu ispao iz Premijer lige, Kin je dobio otkaz, Vukčević tek malo popravio status u timu, ali opet nedovoljno za ozbiljniju priču.

Zato bi nekadašnji vezista lisabonskog Sportinga mogao na Kipar po veću minutažu, neophodnu za nastupe u reprezentaciji Crne Gore koja će u martu i u junu voditi odlučujuće bitke za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Klupski fudbal na Kipru je u velikoj ekspanziji, a APOEL je najveći klub te zemlje - popularne “legende” osvojile su 19 nacionalnih titula i 12 trofeja u Kupu.

Svoje zvjezdane trenutke APOEL je doživio u Ligi šampiona prošle sezone, kada se senzacionalno probio do četvrtfinala, gdje je eliminsan od Reala iz Madrida.

Stoga bi Vukčevićeva selidba na Kipar, u klub koji sa klupe predvodi najbolji srpski trener u prošloj godini Ivan Jovanović, mogao da ima dobar efekat - i za Simona, i za crnogorsku reprezentaciju.

Vukčević je za godinu i po igrao u 21 meču i postigao dva gola za “roverse”, koji su trenutno tek 15. u drugoj ligi, popularnom u Čempionšipu.

Bonus video: