Moćni Urugvaj, promašeni penal Ronalda i peta Aspasa

Urugvaj je pobijedio Rusiju sa 3-0, Saudijska Arabija bolja od Egipta 2-1. Neriješeno je bilo na mečevima Maroka i Španije (2-2) i Irana i Portugala (1-1). Urugvaj ide u drugu fazu sa prvog mjesta iz grupe A, a Rusija sa drugog. Prvo mjesto u grupi B je na kraju pripalo Španiji, jer su dali gol više od Portugalaca.
133 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.06.2018. 20:18h

22:05 U osmini finala će se sastati Urugvaj i Portugal, te Rusija i Španija.

21:55 Iran je umalo šokirao Portugal! Prvo je Karim Ansarifard izjednačio iz penala, a onda su promašili stopostotnu priliku! Meč je završen neriješenim rezultatom.

21:50 Španija stiže do izjednačenja golom Jaga Aspasa petom. VAR je morao da potvrdi gol.

21:39 Maroko opet vodi! Jusef El-Nesri je strijelac. Ako Iran nekako izjednači, a Marokanci postignu još jedan gol, Španci će završiti takmičenje.

21:30 Nesportski potez strijelca jedinog gola na meču do sada. Kvarežma nije bio zadovoljan nakon starta jednog od iranskih fudbalera i uzvratio je više nego grubim startom. Sudija mu je dao samo žuti karton.

21:20 Kakav bi to gol bio da je lopta prešla liniju. Nordin Amrabat je šutirao iskosa sa skoro 30 metara, ali je prečka spasila Španiju.

21:10 Kristijano Ronaldo nije iskoristio penal za Portugal. Sjajna odbrana golmana Irana. Nevjerovatno zvuči podatak da je Ronaldo prvi Portugalac koji je promašio penal na nekom svjetskom prvenstvu.

20:45 Portugal ide na poluvrijeme sa golom prednosti. Kvarežma je u svom stilu spektakularnom spoljnom savladao golmana Irana.

20:20 Kratko je trajalo radovanje Marokanaca. Isko je iskoristio zicer nakon asistencije Inijeste.

20:15 Maroko vodi protiv Španije! Greška zadnje linije, Kalid Butaib je izašao sam ispred golmana i nije pogriješio.

20:00 Počeli su mečevi grupe B. Sastaju se Portugal i Iran, te Maroko i Španija.

19:30 Objavljeni su sastavi za posljednje dvije utakmice dana.

18:49 Egipat je takmičenje završio bez boda i to će posla koštati selektora Hektora Kupera. Egipatski fudbalski savez je saopštio da neće produžiti ugovor sa argentinskim stručnjakom.

18:25 Urugvaj je prošao u drugu fazu bez primljenog gola, a to je posljednji put uradila ista selekcija 2010. godine. Zanimljivo je da je Urugvaj i tada u grupi bio bolji od domaćina sa 3-0, tada je to bila Južna Afrika.

17:58 Iako su obje ekipe otpisane prije ovog meča, i Saudijska Arabija i Egipat su htjeli do bodova, a Egipat je bio apsolutni favorit. Ipak, gol Salema Al Davsarija u 95. minutu je donio velika tri boda Saudijskoj Arabiji.

17:48 Konačno se upisao i Edinson Kavani za 3-0 za Urugvaj protiv Rusije. Urugvaj sa sve tri pobjede ide u drugu fazu. Kavani se pridružio Suarezu kao jedini Urugvajci u istoriji koji su se upisali na tri različita Mundijala.

17:32 Nekoliko zanimljivosti: prije današnje utakmice, Egipat nikada nije u istoriji poveo na meču na Mundijalu. Fernando Muslera je postao rekorder Urugvaja po mečevima na svjetskim prvenstvima sa 14 nastupa, Esam Al-Hadari je postao najstariji igrač ikada koji je nastupio na Mundijalu jer je prestigao Farida Mondragona.

17:15 Druga poluvremena protiču sa mnogo manje uzbuđenja od prvih gdje su vidjena četiri gola, dva penala, crveni karton...

16:50 Drugi penal za Saudijsku Arabiju, ali je ovog puta Al Faradž precizan. Egipat - Saudijska Arabija 1-1 na poluvremenu.

16:41 Saudijska Arabija nije iskoristila penal i Egipat ostaje u vođstvu. El Hadari je pročitao Al Muvalada, imao je i pomoć prečke.

16:36 Urugvaj je po svemu sudeći završio posao jer ima prednost od dva gola, a sada i igrača više. Zbog drugog žutog kartona je isključen Igor Smoljnikov.

16:29 Gol Salaha je prvi gol Egipta iz izgre posle više od 30 hiljada dana!

16:24 Urugvaj ide ka prvom mjestu. Dijego Laksal je pogodio za 2-0, ali je lopta pogodila Čeriševa i značajno promijenila pravac pa ostaje pitanje kome će se gol pripisati.

16:22 Poveo je Egipat, a strijelac je naravno Mohamed Salah.

16:10 Urugvaj vodi protiv Rusije! Strijelac je Luis Suarez iz slobodnog udarca.

16:00 Počele su posljednje utakmice grupe A. Rusija - Urugvaj i Saudijska Arabija - Egipat.

14.57 Objavljeni su sastavi za derbi grupe A, obračun za prvo mjesto u Samari - Rusija protiv Urugvaja.

Selektor "zbornaje" Stanislav Čerčesov iznenadio je sastavom - u prvoj postavi nema Aleksandra Golovina, Marija Fernandeša i Jurija Žirkova, koji su počeli dva prethodna meča.

14.54 Selektor Irana Karlos Keiroš traži večeras čudo protiv svog Portugala. Opširnije ovdje.

14.42 Pobjedu nad Poljskom, u drugom kolu grupe H, Kolumbicji su posvetili svom defanzivcu Karlosu Sančesu, koji je dobio prijetnje smrću zbog isključenja na meču 1. kola protiv Japana.

"Ovo je za njega. Ovo je njegova noć. To je nešto što cijela ekipa osjeća", kazao je selektor Hose Pekerman.

14.26 Žrijeb bi mogao da odluči koja će ekipa sa koje pozicije proći u osminu finala!

Kako je saopštila Fifa, u slučaju da dva tima budu izjednačena po svim mogućim kriterijumima - bodovima, gol-razlici, broju postignutih golova, međusobnom duelu, broju žutih (i crvenih kartona), poziciju sa koje će neki tim proći dalje odlučio bi žrijeb.

Takva situacija moguća je, na primjer, u grupi B, gdje su Španci i Portugalci uoči posljednjeg kola jednaki po svim parametrima, osim po broju žutih kartona (Portugalci imaju jedan više). U slučaju, na primer, da oba tima večeras slave sa po 1:0, a Španci dobiju jedan žuti karton više od Portugalaca, žrijeb će odlučiti ko će biti prvi u grupi.

Slično je i u grupi G, gdje su Englezi i Belgijanci poravnati po svemu, osim po kartonima, jer su "crveni đavoli" dobili jedan više.

Ako bude neophodno, žrijeb će se obaviti odmah po završetku duela "sporne" grupe - recimo, večeras u 23 sata u medija-centru moskovskog stadiona "Lužnjiki", ako Portugal i Španija budu poravnati po svim parametrima.

14.19 Španci su spremni za meč posljednjeg kola grupe B sa Marokom, večeras u Kalinjingradu (20 sati). "Furija" želi prvo mjesto u grupi koji bi moglo da joj donese lakši žrijeb. Opširnije ovdje.

13:27 Vladimir Stojković, golman reprezentacije Srbije, kazao je da prvi put otkad igra za A tim osjeća podršku cijele Srbije.

"Prvi put od kada sam u reprezentaciji sam osjetio da, ne samo vi novinari, nego da je cijela Srbija uz nas. Veoma mi je drago zbog toga, to nam je još jedan vjetar u leđa. Ne vidim jednu osobu koja ne vjeruje da možemo da napravimo čudo", rekao je dugogodišnji golman Srbije.

Srbija se u odlučujućem meču sastaje sa reprezentacijom Brazila. Meč je na programu u srijedu od 20 časova.

"Sigurno da je istorijski najteži jer nosi to što nosi. Presrećan sam što imamo imamo mogućnost da izbacimo Brazil, a kao što je rekao Mitar 'ko ne vjeruje neka se spakuje i ide kući'", istakao je Stojković.

Golman Partizana kazao je da svaki igrač mora da se bori kao Aleksandar Mitrović, piše B92.

"Sigurno da Mitar daje veliki doprinos. Dobija po 300 udaraca po utakmici, bori se i primjer je kako treba igrati. Mislim da ostatak ekipa isto nije zaostajao. Mislim da protiv Brazila moramo da budemo 400 odsto spremni i borbeni, a siguran sam da hoćemo jer kada, ako ne sada", rekao je Stojković.

13:10 Najbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi frustriran je zbog očajnih rezultata reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, izjavio je njegov saigrač Havijer Maskerano. Argentinci poslije dva kola D grupe imaju samo jedan bod, nakon remija sa Islandom (1:1) i ubjedljivog poraza od Hrvatske (3:0), a Mesi čak i promašen penal protiv "ribara", uz "nevidljivu" partiju sa Hrvatskom.

"Leo je dobro, ali kada ekipi ne ide onako kako želiš, moraš da budeš frustriran. Svi smo ljudi, takva osjećanja su normalna i očajnički želi da okrene situaciju. Mesi hoće da pokaže svijetu drugačije lice", rekao je Maskerano na konferenciji za medije.

Zvijezda Barselone i čitava ekipa, po ko zna koji put, našli su se na udaru argentinske javnosti zbog neočekivanih igara i rezultata, pa čak postoji mogućnost da im ni pobjeda neće odgovarati nad Nigerijom jer Island ima bolju gol razliku, uz eventualni trijumf nad Hrvatskom, piše Tanjug.

Hrvati su najavili rezervni sastav za Island u sutrašnjem duelu u Rostovu od 20 sati, dok se istovremeno sastaju Argentina i Nigerija u Sankt Peterburgu.

13:01 Iz Fudbalskog saveza Egipta odbacili su navode da su sa zvijezdom tima, Mohamedom Salahom, razgovarali o njegovom povlačenju iz nacionalnog tima.

Prethodnih dana se spekulisalo da je 26-godišnji fudbaler odlučio da više ne igra za reprezentaciju Egipta nakon razočaravajućih rezultata na Mundijalu.

"Salah nas je oduvijek obavještavao o svojim namjerama. Svakog dana smo zajedno i nikada nije razgovarao o tome sa bilo kojim članom delegacije", stoji u saopštenju.

12:24 Napadač Perua Džeferson Farfan neće igrati u sjutrašnjem meču protiv Australije. On se još uvijek nalazi u bolnici, nakon što je zadobio jak udarac u glavu na treningu.

Selekcija Perua nema šansi za prolaz, nakon dva poraza na startu turnira.

Selektor Rikardo Gareka je potvrdio da je Farfan bio u nesvijesti nekoliko minuta.

"Protokol nalaže bolničko zadžavanje od najmanje 72 sata, dok se ne potvrdi da je igrač stabilno. Možda će i napustiti bolnicu, ali zdravlje igrača je prioritet", ističe Gareka.

11:58 Aleksandar Mitrović, napadač Srbije, rekao je na konferenciji za štampu da je ubijeđen da će njegov tim pobijediti Brazil u odlučujućem meču za prolaz u osminu finala.

Čitajte više OVDJE.

11:32 Selektor iranske reprezentacije Karlos Keiroš kazao je da njegov tim "nema šta da izgubi" u meču protiv Portugalije.

"Moji igrači nisu mogli ni zamisliti da će jednog dana igrati protiv Kristijana Ronalda i drugih sjajnih portugalskih fudbalera. Igramo za ostvarenje sna, oni imaju sve da izgube, a mi nemamo ništa da izgubimo", kazao je Keiroš.

Keiroš je vodio Portugaliju na Mundijalu 2010. godine, kada ih je u osmini finala eliminisala Španija sa 1:0. Ostvarili su ubjedljivu pobjedu protiv Sjeverne Koreje rezultatom 7:0, ali nisu uspjeli pogoditi mrežu u preostala tri meča na turniru.

10:49 Tim Kejhil sa 38 godina vjerovatno igra posljednji Mundijal u dresu Australije. Na treninzima koristi svaku priliku da mlađim saigračima podijeli savjete, ali i da pokaže da koliki je majstor s loptom:

10:29 Navijači Irana pravili su nepodnošljivu buku ispred hotela sa igračima Portugalije, a čak je i Ronaldo sa prozora molio za malo sna.

Pogledajte OVDJE.

9:30 Hari Kejn želi da nastavi golgeterski niz na Mundijalu i protiv Belgijanaca, koji će najvjerovatnije odmarati zvijezdu tima, Romelua Lukakua.

"Želim da igram, ali stojim iza bilo koje odluke selektora. To je njegov izbor, pretpostavljam, ali očigledno želim da igram. Najvažnije je uvijek pobjeđivati, a ako moji golovi tome pomažu, onda je to savršen scenario", kazao je Kejn.

Napadač Engleske trenutno je na vrhu liste strijelaca na Svjetskom prvenstvu sa pet golova. Iza njega su Ronaldo i Lukaku sa po četiri pogotka.

8:08 Utakmicama posljednjeg kola grupne faze u grupama A i B nastavlja se takmičenje na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

U A grupi, Rusija i Urugvaj će se od 16 sati boriti za prvo mjesto na tabeli, dok će Egipat i Saudijska Arabija odigrati meč za prve bodove na Mundijalu.

Domaćin ima šest bodova, baš kao i Urugvaj, ali uz znatno bolju gol razliku.

U grupi B, Iran će od 20 časova juriti iznenađenje protiv Portugalije i pokušati da se plasira u narednu rundu, dok će Španija protiv Maroka pokušati da osigura prvo mjesto u grupi.

Španija i Portugalija su izjednačeni na vrhu tabele sa po četiri poena i gol razlikom 4:3, dok Iran ima tri boda nakon dva odigrana meča.

GRUPA A:

Ugurvaj - Rusija Egipat - Saudijska Arabija (oba meča od 16 sati)

GRUPA B:

Iran - Portugalija Španija - Maroko (oba meča od 20 sati)

Galerija

Bonus video: