Remi kojem su se najviše obradovali Poljaci i Kolumbijci

Meč je zavrpen rezultatom 2:2
53 pregleda 0 komentar(a)
Japan - Senegal Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Japan - Senegal Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2018. 17:21h

Japan i Senegal su tražili pobjedu kojom bi otvorili vrata osmine finala, ali su umjesto tri boda dobili neizvjesnost.

Nakon 2:2 u Jekaterinburgu dva tima imaju po četiri boda, pa im dosta toga zavisi od večerašnje utakmice Kolumbije i Poljske koji su trenutno na nuli.

Senegalci su dva puta vodili - prvo Mane srećno nakon greške golmana Kavašime, pa onda i Vag u drugom dijelu pravili su prednost koju tim Alijua Sisea nikako nije umio da sačuva.

"Samuraji" su bili dovoljno uporni i ofanzivni da je nagrada morala da stigne - pogoci Inuija u 34. i rezerviste Honde u 78. minutu bili su dovoljni da Japan izbjegne poraz.

"Bilo je teško, ali smo znali da će tako da bude. Senegal nije ekipa s kojom možete da igrate onako kako želite, često ste prinuđeni da budete u njihovom ritmu. Dobro je što smo pronašli način da reagujemo naklon primljenih golova", rekao je selektor Japana Akira Nišino.

Japan u posljednjem kolu igra sa Poljacima, Senegal očekuje okršaj sa "kafeterosima", ali pred te duele mnogo toga zavisi od ovog večeras u Kazanju.

"Nismo bili dobri kao protiv Poljske. Zato sam razočaran. Primili smo dva pogotka kada nismo smjeli, davali Japancima prostor, a to je jednostavno zabranjeno. Postoje kalkulacije oko prolaska, ali mi želimo da pobijedimo Kolumbiju", istakao je Sise, selektor Senegala.

U njemu Poljska i Kolumbija ne smiju da izgube, inače kolo prije kraja ispadaju.

JAPAN - SENEGAL 2:2

Jekaterinburg - Stadion "Jekaterinburg arena. Gledalaca: 32.572. Sudija: Đanluka Roki (Italija). Strijelci: Inui u 34. i Honda u 78. za Japan, Mane u 11. i Vag u 71. minutu za Senegal. Žuti kartoni: Inui, Hasebe (Japan), Nijang, Sabali, Š. N'Diaje (Senegal).

Japan: Kavašima, Sakai, Jošida, Šođi, Nagatomo, Hasebe, Šibasaki, Haraguči (75. Okazaki), Kagava (72. Honda), Inui (87. Usami), Osako.

Senegal: K. N'Diaje, Sabali, Kulibali, Sane, Vag, P. N'Diaje (81. Š. N'Diaje), A. N'Diaje (65. Kujate), Gaj, Sar, Nijang (86. Dijuf), Mane.

Bonus video: