Lacio prvi finalista Kupa Italije

U 8. minutu prvog poluvremena nije sviran, čini se, čist penal za Juventus, kada je Marketi u svom šesnaestercu srušio Mirka Vučinića
4 komentar(a)
Lacio, Foto: Beta AP
Lacio, Foto: Beta AP
Ažurirano: 29.01.2013. 22:40h

U dodatnih šest minuta bilo je više uzbuđenja nego u regularnih 90 minuta, a na kraju se radovao domaćin – Lacio je prvi finalista Kupa Italije nakon večerašnje pobjede protiv Juventusa sa 2:1, u revanšu polufinala, pred 50 hiljada gledalaca na “Olimpiku”.

Prvi meč u Torinu završen je bez pobjednika 1:1.

Lacio je poveo u 53. minutu golom Gonzalesa (gol je posvetio sada već bivšem saigraču Skaloniju, koji je juče prešao u Atalantu), i izgledalo je da će to biti dovoljno za prolaz.

Međutim, u prvom minutu sudijske nadoknade, Vidal je izjednačio za rezultat koji je trebalo odvesti obje ekipe u produžetke.

Ipak, Lacio je do pobjede došao u trećem minutu sudijske nadoknade, nakon svog tek prvog kornera na meču, kada je najviši u skoku bio Flokari za veliku radost domaćih navijača.

Tu, međutim, nije bio kraj uzbuđenjima, jer je u posljednjem minutu, u istoj akciji, prvo Đovinko, a potom i Markizio propustili stopostotnu priliku za izjednačenje na 2:2 i prolaz u finale.

Inače, u 8. minutu prvog poluvremena nije sviran, čini se, čist penal za Juventus, kada je Marketi u svom šesnaestercu srušio Mirka Vučinića.

Lacio će u borbi za trofej igrati sa boljim iz dvomeča Inter - Roma.

Roma je prvu utakmicu dobila rezultatom 2:1, a revanš u Milanu na programu je tek 17. aprila.

Bonus video: