Sitiju samo bod protiv "fenjeraša", novi kiks Aston Vile

Na londonskom "Loftus Roudu" gosti su bili nadmoćniji i stvorili više povoljnih prilika, ali su napadači Sitija potpuno zakazali
1 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Beta AP
Mančester siti, Foto: Beta AP
Ažurirano: 29.01.2013. 22:37h

Mančester siti nije mogao više od boda na gostovanju protiv “fenjeraša” Kvins Park Rendžersa (0:0), pa šampion sada sa utakmicom više zaostaje četiri boda za vodećim gradskim rivalom Mančester Junajtedom.

Na londonskom "Loftus Roudu" gosti su bili nadmoćniji i stvorili više povoljnih prilika, ali su napadači potpuno zakazali.

Uvođenjem Džeka, Rodvela i Sinklera, Roberto Manćini je pokušao da sruši čvrst bedem domaćina, ali je Kvins Park požrtvovanom igrom sačuvao mrežu i osvajanjem značajnog boda protiv izrazitog favorita sačuvao šanse da izbjegne ispadanje iz Premijer lige.

Aston Vila je porazom kod kuće od Njukasla (2:1) zakoračila u zonu ispadanja. Njukasl je, sa druge strane, prekinuo seriju od pet mečeva bez pobjede.

Svonsi je odnio bod iz Sanderlenda (0:0), dok je Stouk protiv Vigana prokockao sigurno vođstvo i na kraju izborio samo remi (2:2), dok je Vigan, makar do sjutra, izašao iz zone ispadanja

Rezultati 24. kola:

Kvins Park Rendžers - Mančester Siti 0:0

Stouk - Vigan 2:2

Šokros 23, Krauč 48 - Mekartur 50, Di Santo 61.

Aston Vila - Njukasl 1:2

Benteke 49. penal - Sise 19, Kabaje 31.

Sanderlend - Svonsi 0:0

Sjutra

Arsenal - Liverpul

Everton - Vest Bromvič Albion

Norič - Totenhem

Fulam - Vesthem

Mančester Junajted - Sautempton

Reding - Čelzi

Tabela: Mančester Junajted 56 bodova, Mančester Siti 52, Čelzi 45, Totenhem 41, Everton 38, Arsenal 37, Liverpul, Svonsi i VBA po 34, itd.

Bonus video: