Milan kupio Balotelija!

Ekscentrični napadač će sa Milanom potpisati ugovor na četiri godine, a preostalo je da prođe još i ljekarske preglede
5 komentar(a)
Mario Baloteli, Foto: Beta/AP
Mario Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.01.2013. 16:17h

Iako je prošlog ljeta prodao zvijezde poput Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silve (otišli u Pari sen Žermen), u januaru se odrekao i Alešandrea Pata (Korintijans), u želji da “ispegla” loš finansijski klupski bilans, Milan se odlučio i na kupovinu, i to ne bilo kakvu - na “San Siro” stiže Mario Baloteli, jedan od “loših momaka” italijanskog, ali i svjetskog fudbala.

Mančester siti je, naime, danas prihvatio ponudu Milana za svog napadača, koji je već duže vrijeme u nemilosti trenera Roberta Manćinija, zbog loših partija, ali i incidenata na terenu i van njega.

Pošto još uvijek nema zvaničnih potvrda, italijanski mediji javljaju da će Milan “građanima” za Balotelija platiti 20 miliona eura u pet godišnjih rata po četiri miliona, plus određene bonuse (govori se o tri miliona).

Siti je do posljednjeg trenutka tražio 22 miliona, ali je na kraju popustio pred posljednjom ponudom Milana.

Baloteli će sjutra, nakon ljekarskih pregleda, potpisati ugovor do 2017. godine, a godišnje će zarađivati četiri miliona eura po sezoni, plus bonuse (u Sitiju je start bio 5,5 miliona).

Italijanski mediji su izračunali da će Baloteli koštati Milan 70 miliona eura, računajući obeštećenje i bruto iznos plata.

"Milan, stižem!", prema pisanju Gazete delo sport bila je, navodno, SMS poruka koju je Baloteli uputio jednom od najboljih prijatelja u Breši.

Milanski list je napisao da su ovim transferom svi srećni, Baloteli, Milan i Manćini.

“Balo” je već napustio ekipu, koja je sinoć igrala meč u Londonu sa Kvins Park Rendžersom.

“We won't miss you Mario” (“Nećeš nam nedostajati Mario”), bio je naslov britanskog tabloida San, koji objašnjava slikom navijača Mančester sitija, koji urinira po kolima Balotelija.

Iako u fudbalskom svijetu nema nemogućih transfera, dolazak Balotelija predstavlja pomalo iznenađenje i zbog nedavnih izjava predsjednika kluba Silvija Berluskonija, koji je italijanskog reprezentativca nazvao “trulom jabukom”.

Prvi čovjek Milana se, istina, izvinio nekoliko dana kasnije, ali je dodao da “Milan roso-neri” nijesu zainteresovani za Balotelija. Milan je, očigledno, “ugašenih farova” tvrdio pazar .

"Mario je veliki napadač, biće od velike koristi ekipi. Svi smo srećni, svi igrači ga čekaju raširenih ruku. Nadam se da će imati odličnu sezonu u Milanu", ispred igrača Milana je poručio Robinjo.

Baloteli, za koga je slobodna “devetka” na dresu, ako odluči da se odrekne tradicionalnog broja 45, vraća se u grad u kojem je već igrao, ali za najljućeg rivala - Inter, odakle se 2010. godine preselio u Mančester siti za oko 24 miliona funti.

U dresu Sitija Baloteli je odigrao ukupno 75 utakmica i postigao 30 golova. Osvojio je titulu prvaka i FA kup Engleske.

Bonus video: