Rakojević: Cilj je plasman u Evropu

Pokušaćemo da još više poboljšamo plasman, jer je igranje u Evropi jedino mjerilo kvaliteta", rekao je Rakojević agenciji MINA
2 komentar(a)
Rakojević, Foto: Luka Zeković
Rakojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.01.2013. 12:51h

Cilj fudbalera Rudara u proljećnom dijelu sezone biće izlazak na evropsku scenu, rekao je šef struènog štaba pljevaljskog tima Nikola Rakojević, ocjenjujuæi da će rezultat zavisiti od mnogo faktora.

Rakojević je, kao najveće konkurente za plasman na evropsku scenu izdvojio jesenjeg šampiona Sutjesku i Budućnost, kao i Čelik koji se, kako je kazao, u prelaznom roku adekvatno pojačao.

"Naš cilj je plasman na evropsku scenu, bez obzira što se nalazimo na trećem mjestu. Pokušaćemo da još više poboljšamo plasman, jer je igranje u Evropi jedino mjerilo kvaliteta", rekao je Rakojević agenciji MINA.

On je kazao da se Rudar za nastavak takmičenja u Telekom Prvoj crnogorskoj ligi priprema u Budvi i da je planirano da odigrao šest utakmica.

Rakojević je podsjetio da je Rudar na pripremama do sada odigrao dva meča i da ga do kraja priprema očekuju dueli protiv Mogrena, kotorskog Bokelja i srpskih timova Spartak Zlatibor vode, Javora i Metalca iz Gornjeg Milanovca.

"Na pripremama ostajemo do 10. februara i nadam se da ćemo taj period maksimalno iskoristiti, ukoliko nas kao i do sada posluži vrijeme", rekao je Rakojević.

On je kazao da od igrača koji su nosili dres pljevaljskog tima u jesenjem dijelu šampionata na pripremama nijesu Dušan Nestorović, Igor Ivanović i Andrija Kaluđerović.

"Njih trojica su na probi u inostranim klubovima. Nećemo reagovati sa dovođenjem igrača dok se ne riješi njihov status. Sa nama trenira Gavrilo Petrović i realan je njegov dolazak u Pljevlja", rekao je Rakojević.

On je istakao da će priliku da se nametnu dobiti i pet talentovanih omladinaca.

Bonus video: