Kristijansen prvi pomoćnik Gvardiole u Bajernu?

"Povratak u Bundesligu bi bilo ispunjenje sna", priznao je Kristijansen koji je kratko radio kao pomoćni trener u švajcarskom Ksamaksu
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2013. 12:27h

Nekadašnji španski fudbaler danskih korijena Tomas Kristijansen (39) trebao bi da bude prvi pomoćnik budućeg trenera Bajerna Pepa Gvardiole, piše "Bild".

Kristijansen trenutno pregovara s Bavarcima i glavni je kandidat da od ljeta bude desna ruka katalonskog trenera. Kristijansen dobro poznaje njemački fudbal jer je igrao za Bohum i Hannover, ali i Gvardiolu koji mu je bio saigrač u Barseloni u sezoni 1995/96.

Nekadašnji napadač je rođen u Danskoj, ali mu je majka Španjolka, pa iza sebe ima i dva nastupa i jedan pogodak u dresu "furije".

Prednost mu je što izvrsno govori španski i njemački, pa će bez problema moći da prenosi igračima Gvardioline ideje.

"Povratak u Bundesligu bi bilo ispunjenje sna", priznao je Kristijansen koji je kratko radio kao pomoćni trener u švajcarskom Ksamaksu.

U nedavnom intervjuu za katalonski "Sport" Kristijansen je izrazio velike pohvale na račun potencijala Bajerna.

"Bajern ima vrlo dobru ekipu. S Nojerom na golu, napadačima Gomezom i Mandžukićem, krilima Riberijem i Robenom, te talentovanim vezistima poput Milera, Krosa i Svajnštajgera, Bajern bi mogao da igra sličnim stilom kao Barselona", kazao je Kristijansen.

Bonus video: