Bravo za Panamu: Podsjetili sve zbog čega se fudbal igra

Ova mala centralno-američka zemlja pokazala je svima onima koji su zaljubljeni u fudbal, al koji često zaboravljaju istinsku čar zbog čega se upravo ovaj sport i obožava...a to je sama igra
82 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 24.06.2018. 14:45h

Felipe Baloj, 37-ogodišnji defanzivac ispratio je dobro loptu ubačenu sa lijeve strane, pobjegao je odbrani Engleske i uspio je da zatrese mrežu Džordana Pikforda.

Navijači Paname su pali u delirijum, igrači su krenuli da se raduju, nije mala stvar dati prvi gol ikada na Svjetskim prvenstvima i to baš protiv Engleske.

Jedina stvar koja je prosječnom pratiocu fudbala možda čudna je da je taj gol pao u trenutku kada su Englezi već vodili sa 6:0.

Ova mala centralno-američka zemlja pokazala je svima onima koji su zaljubljeni u fudbal, al koji često zaboravljaju istinsku čar zbog čega se upravo ovaj sport i obožava...a to je sama igra.

Panama nema veliku fudbalsku zvijezdu (tek četvorica fudbalera nastupa u Evropi, mahom u nižim ligama), većina igrača igra u SAD i okolnim zemljama, al to im ipak nije smetalo da se nađu na najvećoj fudbalskoj smotri, prvi put u svojoj istoriji.

Navijači koji su održali čas svima drugima,a to je da pjesma ne staje, čak i onda kad ekipa gubi sa 6:0.

Na kraju utakmice, nema "zvijezda tima" koji revoltirano idu ka svlačionici, već svi zajedno zagrljeni na terenu.

Izgubili su od Belgije 3:0, danas od Engleske 6:1 i možda imaju najgoru gol razliku na ovom prvenstvu, ali biće pobjednici za sve koji prije svega uživaju u samoj igri, pa tek onda u svemu drugom.

Galerija

Bonus video: