Arsenal konačno dočekao pravog Žirua

"Navijači, strpite se i brzo ćete vidjeti pravog nasljednika Alana Smita", rekao je Arsen Venger na Žirua
0 komentar(a)
Žiru, Foto: Beta/AP
Žiru, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.01.2013. 09:18h

Olivije Žiru je prošle sezone sa Monpeljeom osvojio titulu, dao 21 gol u prvenstvu, i to ga je preporučilo Arsenalu, ali mu na „Emirejtsu” od starta baš i nije išlo najbolje.

Međutim, ovaj 25-godišnji Francuz, koji je plaćen 10 miliona funti, kao da polako počinje da ubjeđuje navijače „tobdžija” da mu vjeruju. I sada kao da svima postaje jasno zašto ga je Arsen Venger toliko puta odbranio od svih kritika tokom sezone.

"Olivijeu treba malo vremena da se privikne na ostrvski fudbal i ne sumnjam da će biti pojačanje. Navijači, strpite se i brzo ćete vidjeti pravog nasljednika Alana Smita", rekao je Venger.

Smit je bivši napadač Arsenala, visok 191 centimetar, koji je nosio dres londonskog kluba od 1987. do 1995.

Žiru je vodio Arsenal do trijumfa u Brajtonu u 4. kolu FA kupa - Francuz je dao dva gola u trijumfu od 3:2.

GOLMANI

Aljardi (Bolonja) - primio je tri gola protiv Rome, ali je svakako sačuvao bod svom timu.

Handanović (Inter) - za Inter djeluje poražavajuće činjenica da je slovenački čuvar mreže bio najbolji akter protiv razigranog Torina.

ODBRANA

Hejtinga (Everton) - sve je bilo spremno na revanš u FA kupu između Boltona i Evertona. Holanđanin je, međutim, u sudijskoj nadoknadi lansirao „karamele” ka petom kolu.

Alaba (Bajern) - u Bajernu sve linije tima djeluju bez greške. Odbrana je posebna priča - u 19 kola je primila svega sedam golova u prvenstvu...

Serhio Ramos (Real Madrid) - načeo je Hetafe i otvorio put Kristijanu Ronaldu koji je poslije razbio tim iz predgrađa.

Rikardo Košta (Valensija) - „slijepi miševi” su osvojili tri velika boda u Galiciji pogotkom portugalskog štopera u posljednjim minutama.

SREDINA

Florenci (Roma) - Zdenjeku Zemanu se zamjera dosta stvari u Romi, ali je lansirao Florencija i dao još jednog igrača za reprezentaciju u budućnosti.

Blaščikovski (Borusija Dortmund) - poljska veza je opet proradila u Dortmundu. Ovog puta je pao Nirnberg, a popularni Kuba je bio dvostruki strijelac.

Zaneti (Inter) - protiv „bikova” je odigrao vjerovatno i najofanzivniju ulogu od kada je stigao u Inter. Traktor je ipak bio prinuđen na to zbog nemoći Kasana, Palasija, Guarina i ostalih koji su bili zaduženi za napad...

Sajve (Bordo) - Žirondinci žele opet u Evropu. Sajve je donio tri boda u Nici i približio svoj tim cilju.

Volkot (Arsenal) - čas je krilo, čas je napadač, ali je u svakoj ulozi nezaustavljiv za protivnika. Njegov gol, treći Arsenalov, odveo je „tobdžije” u 5. rundu FA kupa.

Bareto (Torino) - tek je stigao u Torino, ali to mu nije smetalo da se poigrava sa odbranom Intera.

NAPAD

Međorini (Torino) - prošao je Interovu fudbalsku školu, odigrao i jedan zvanični meč za „crno-plave”. Možda je to bio motiv da ovaj 27-godišnji napadač postigne dva sjajna gola na „Meaci”.

Borijelo (Đenova) - zakinuo je Juventus za dva boda i pokazao poštovanje - nije želio da slavi pogodak protiv tima s kojim je prošle godine osvojio Skudeto.

Mesi (Barselona) - dao je četiri gola i utisak je da se nije ni pomučio da to uradi. Argentinac može da pogodi mrežu kad god želi, a to je uradio već 33 puta u Primeri ove sezone.

Ronaldo (Real Madrid) - i u ovom kolu je bio za korak iza Mesija. Portugalac je upisao het-trik, ukupno 20. u karijeri.

Žiru (Arsenal) - možda nije prava alternativa za Robina van Persija, ali može da donese radosti Arsenalu. Vengeru se u Londonu i dalje slijepo vjeruje kada su pojačanja u pitanju.

Tores (Čelzi) - u jeku kritika na njegov račun makar se pobrinuo da spriječi veliku bruku Čelzija protiv Brentforda.

Ikardi (Sampdorija) - njega i Mesija veže to što su obojica rođeni u Rosariju. U nedjelju su i jedan i drugi imali isti učinak - i Ikardi je četiri puta tresao mrežu.

Bonus video: