Čović: Ne odlazim iz Zvezde

"Nemam namjeru da napuštam fudbalski klub i nemam namjeru da uslovljavam da li će raditi ovaj ili onaj", rekao je Čović i istakao da Zvezda mora da promijeni način rada ako želi da smanji višemilionski dug
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2013. 12:12h

Potpredsjednik Fudbalskog kluba Crvena Zvezda Nebojša Čović poručio je da neće otići iz kluba, posle fizičkog sukoba sa predsjednikom Zvezde Draganom Džajićem.

Čović je rekao da ni od Džajića nije čuo da odlazi, kao i da ne uslovljava sa kim će nastaviti da radi u Zvezdi za koju je kazao da joj je sva imovina pod hipotekom i račun u višemjesečnoj blokadi.

"Nisam čuo od Dragana Džajića kada je izlazio iz Zvezde (posle incidenta) da je podnio ostavku", rekao je Čović. On je potom dodao i da ni na koji način nije izazvao incident sa predsjednikom kluba.

"Nemam namjeru da napuštam fudbalski klub i nemam namjeru da uslovljavam da li će raditi ovaj ili onaj", rekao je Čović i istakao da Zvezda mora da promijeni način rada ako želi da smanji višemilionski dug.

Čović je rekao da su njegova neslaganja sa Džajićem počela zbog Fonda za pomoć Zvezdi, ali je potom dodao da se nisu slagali ni po pitanju smanjenja broja zaposlenih u Zvezdi, kojih ima 200, kao niti po pitanju smanjenja troškova.

"Počelo je oko Fonda za pomoć Crvenoj Zvezdi. Imao sam sa Džajićem potpuno otvoren odnos i nisam ništa želio da radim bez njegovog znanja", rekao je Čović i podsjetio da je predložio da Zvezdina fondacija otvori devizni i dinarski račun na koji bi svi koji žele mogli da uplate novac za pomoć klubu.

Čović je rekao da je potom u javnost izašla priča o tome da je on od bivših igrača Zvezde tražio da pomognu klubu, što, kako je naveo, nije tačno već je račun za pomoć namijenjen za sve one koji žele da pomognu klubu.

"Sporno je što je neko napravio zamjenu teza. Nikada nisam pomenuo bivše fudbalere nego jedan opšti fond koji je otvoren za sve. Svi ostali problemi proistekli iz toga, nismo mogli da dovedemo dva igrača, pa nam je to otišlo u medije...", rekao je Čović.

Govoreći o incidentu u prostorijama kluba kada se sukobio sa predsjednikom kluba, Čović je rekao da nije tačno da ga je Džajić udario.

"Džajić je bio previše uzbuđen. Koristio je neke riječi koje ne priliče njemu, a onda je pokušao da inscenira fizički obračun, krenuo je na mene, ja sam to izbjegao...", rekao je Čović i dodao da ne želi više o tome da govori jer taj slučaj šteti interesima kluba.

Bonus video: