Mirko i Ilija Spasojević na istom zadatku u Indoneziji

"Prvi utisci su zaista fenomenalni, a posebno me raduje što imam vrhunskog trenera, hrvatskog stručnjaka Petra Šegrta kao i što mi se ostvario jedan od fudbalskih snova da igram u istom timu sa bratom Ilijom", kazao je Mirko Spasojević
383 pregleda 1 komentar(a)
Mirko i Ilija Spasojević, Foto: PRIVATNA ARHIVA
Mirko i Ilija Spasojević, Foto: PRIVATNA ARHIVA
Ažurirano: 28.01.2013. 11:21h

Bratski tandem iz Crne Gore odnedavno je na istom zadatku u Indoneziji - nekadašnji napadač Mladosti Mirko Spasojević pridružio se bratu Iliji u PSM Makasaru.

Interesantno da su obojica špicevi, te da će ovogodišnja napadačka misija Crnogoraca u egzotičnoj i mnogoljudnoj azijskoj zemlji početi 16. februara kada startuje tamošnje prvenstvo.

Indonezija je, inače, fudbalski podijeljena, a dva elitna karavana trebalo bi da se “spoje” u jedinstvenu prvoligašku scenu od naredne takmičarske sezone.

"Oduševljen sam što sam stigao u Makasar, koji je bivši šampion Indonezije i polufinalista Azijske lige šampiona. Prvi utisci su zaista fenomenalni, a posebno me raduje što imam vrhunskog trenera, hrvatskog stručnjaka Petra Šegrta kao i što mi se ostvario jedan od fudbalskih snova da igram u istom timu sa bratom Ilijom. Imam veliki motiv, svakim danom napredujem", kazao je 22-godišnji Mirko Spasojević.

A Ilija se već dvije godine uspješno dokazuje u Indoneziji. Lani je bio najbolji strijelac PSM Makasara (odigrao 21 meč i postigao 14 golova), dok je prethodno nosio dres Bali Devate za koju je postigao 8 golova na 14 utakmica. U klubu sada očekuju golove i od novog člana iz porodice Spasojević...

"Ugovor je potpisan na godinu, uz opciju da bude produžen ukoliko obje strane budu zadovoljne. Ambicije kluba su velike, cilj je da se ove sezone izbori neko od prva tri mjesta", zaključio je Spasojević.

Bonus video: