Inter jedva do boda, četiri gola Ikardija

"U mojim godinama nije jednostavno dati četiri gola. Drago mi je što sam uspio, ali i što smo pobijedili jednog od konkurenata u borbi za opstanak", rekao je Ikardi...
0 komentar(a)
Torino, Foto: Beta/AP
Torino, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.01.2013. 22:17h

Napoli je osvojio Parmu, Milan Bergamo, a meč dana je odigran u Đenovi - Sampdorija je deklasirala Peskaru sa 6:0, a duel je obilježio mladi napadač Mauro Ikardi koji je mrežu protivnika tresao čak četiri puta!

Bila je ovo tek druga pobjeda Sampa u posljednjih osam mečeva, ali i još jedan dokaz da Delio Rosi ima napadača vrhunskog potencijala. Ikardi, inače, u Sampdoriji igra kao pozajmljen igrač Barselone, a u ovom prelaznom roku su za njega interesovanje pokazali Inter i Juventus...

Italijanski velikani su i dalje na vrijeme ako žele da dovedu ovog 19-godišnjeg fudbalera, s tim što je Ikardiju cijena vjerovatno dvostruko skočila nakon jučerašnje predstave.

"U mojim godinama nije jednostavno dati četiri gola. Drago mi je što sam uspio, ali i što smo pobijedili jednog od konkurenata u borbi za opstanak", rekao je Ikardi i posvetio gol Rikardu Garoneu, predsjedniku Sampdorije koji je umro prošle sedmice.

Napoli na minus tri od lidera

Napoli je 18. golom ove sezone Edinsona Kavanija slavio u Parmi (2:1) i ostao sam na drugom mjestu - Urugvajac je tri boda potpisao pogotkom u 85. minutu i sada "azuri" zaostaju svega tri boda za Juventusom.

Bio je ovo prvi poraz Parme na "Tardiniju" još od marta prošle godine.

"Sad nam je jasno zašto Parma toliko vremena nije izgubila kod kuće. Uradili smo sve da slavimo, ali i čestitam Parmi na svim problemima koje nam je stvorila", istakao je trener Napolija Valter Mazari.

Milanu je bio dovoljan i Stefan El Šaravi da dođe do trijumfa u Bergamu. Mladi reprezentativac Italije se upisao nakon četiri meča i doveo "rosonere" na šest bodova manje od Lacija koji je trenutno u zoni Lige šampiona.

Inter je remizirao sa Torinom (2:2), a po viđenom milanski tim treba da bude i zadovoljan što nije izgubio protiv razigranih "bikova".

Domaćin je poveo (gol Kivua iz slobodnog udarca), a glupost Guarina, koji je izgubio loptu u svom kaznenom prostoru, vratila je Toro u igru.

Međorini (prošao mlađe kategorije u Interu) sa dva gola je preokrenuo situaciju, a bod Interu je donio Kambjaso nakon akcije Zanetija.

Marko Bakić je i ovaj meč Torina odgledao sa klupe...

"Violin" crni januar, goleada u Bolonji

Fiorentina je zaokružila crni januar - upisala je i peti uzastopni meč bez pobjede u svim takmičenjima.

Loš period tima sa "Frankija" se poklopio sa nešto slabijom formom Stevana Jovetića, koji je posljednji put pogodio mrežu u Palermu 22. decembra prošle godine (bio dvostruki strijelac).

"Jovetić je želio mnogo, ali nije imao sreće", opravdao je najboljeg igrača svog tima trener Vinćenco Montela.

"Viola" je ovog puta stala u Kataniji (2:1), iako je vodila (strijelac Miljaćo). Jovetić i Stefan Savić su odigrali cijeli meč na "Masiminu"...

U vatrometu golova u Bolonji domaćin i Roma su podijelili bodove (3:3), a po svemu viđenom mreža je mogla da se trese još makar šest puta...

Rezultati

Bolonja - Roma 3:3 (Đilardino 17, Gabjadini 26, Paskvato 54 - Florenci 9, Osvaldo 18, Tahcidis 74)

Atalanta - Milan 0:1 (El Šaravi 29)

Kaljari - Palermo 1:1 (Ribeiro 90 - Iličić 30)

Katanija - Fiorentina 2:1 (Legrotalje 50, Kastro 88 - Miljaćo 21)

Parma - Napoli 1:2 (Kanavaro 74 (autogol) - Hamšik 20, Kavani 85)

Sampdorija - Peskara 6:0 (Eder 31 (penal), Ikardi 42, 56, 59, 72, Obijang 50)

Udineze - Sijena 1:0 (Murijel 36)

Inter - Torino 2:2 (Kivu 5, Kambjaso 67 - Međorini 23, 52)

Subota

Lacio - Kjevo 0:1

Juventus - Đenova 1:1

Bonus video: