Kraj za Liverpul i Totenhem, Čelzi ide na popravni

Revanš meč "plavcima" donio je Fernando Tores koji je pogodio sedam minuta prije kraja...
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2013. 18:24h

Čelzi je mogao danas da se oprosti od još jednog trofeja, ali je na kraju ipak preživio gostovanje trećeligašu i izborio revanš - tim Rafaela Benitesa je odigrao neriješeno (2:2) protiv Brentforda.

Naizgled lagano gostovanje aktuelnog prvaka Evrope pretvorilo se u probleme onog trenutka kada je domaćin poveo preko Trote u 43. minutu.

Čelzi je kasnije izdjenačio (pogodio Oskar u 55), ali je nepostojeći penal ponovo pogurao Brentford - Forester je sa bijele tačke najavio veliku senzaciju...

"Plavci" su na malom terenu "Grifin parka" krenuli u napade, a do remija su došli u 83. minutu pogotkom Fernanda Toresa.

Revanš se igra na "Stamford bridžu" 16. februara.

Totenhem i Liverpul nisu imali sreće poput Čelzija, zato su i eliminisani - koban za Sparse je bio Lids koji je na svom "Eland roudu" slavio sa 2:1, dok su "redsi" eliminisani od trećeligaša Oldama (3:2).

Bio je ovo prvi put još od 1956. godine da je Liverpul primio tri ili više golova u Fa kupu od ekipe koja ne igra u prve dvije engleske lige.

Ipak, navijači slavnog kluba su u posljednje vrijeme navikli na sve i svašta od svojih igrača, pa ni ova eliminacija više nije tolika senzacija...

Oldam, koji s klupe predvodi nekadašnji golgeter Sitija, Lestera i Blekburna Pol Dikov, imao je i bolje šanse, a ekipa Brendana Rodžersa je najbliža remiju bila u 90. minutu kada je Stiven Džerard pogodio prečku.

Odmah nakon meča između Oldama i Liverpula izvučeni su i parovi 5. kola FA kupa, a sastaće se: Mančester siti - Lids, Mančester junajted - Reding, Arsenal - Blekburn, Oldam - Everton, MK Dons - Barnsli, Hadersfild/Lester - Vigan, Midlzbro - Brentford/Čelzi.

Rezultati

Brentford - Čelzi 2:2 (Trota 43, Forester (penal) 73 - Oskar 55, Tores 83)

Lids - Totenhem 2:1 (Vorni 15, Mekormak 50 - Dempsi 58)

Oldam - Liverpul 3:2 (Smit 2, 45, Vabara 48 - Suares 17, Alen 80)

Juče

Stouk - Mančester siti 0:1

Bolton - Everton 1:2

Brajton - Arsenal 2:3

Derbi - Blekburn 0:3

Hadersfild - Lester 1:1

Midlsbro - Alderšot 2:1

Norič - Luton 0:1

KPR - Milton 2:4

Reding - Šefild j. 4:0

Galerija

Bonus video: