Adrović košta 200 hiljada

"Ako neki klub želi Adrovića na pozajmicu, treba da plati 80 hiljada, plus 120 hiljada nakon toga ako bude želio da otkupi ugovor. To znači da cijena iznosi 200 hiljada i 10 odsto od narednog transfera", kaže Miranović
0 komentar(a)
Adrović, Foto: Savo Prelević
Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.01.2013. 09:29h

Ekipa koja želi da angažuje najboljeg strijelca Budućnosti Admira Adrovića moraće podgoričkom klubu da plati 200 hiljada eura i još 10 odsto od iznosa narednog transfera, kazao je izvršni direktor “plavih” Budimir Miranović.

Cijena je fiksna, ali postoje određene varijacije:

"Ako neki klub želi Adrovića na pozajmicu, treba da plati 80 hiljada, plus 120 hiljada nakon toga ako bude želio da otkupi ugovor. To znači da cijena iznosi 200 hiljada i 10 odsto od narednog transfera", kaže Miranović.

Po izvršnom direktoru Budućnosti, obeštećenje nije visoko.

"Ipak je u pitanju najbolji strijelac lige iz prošle sezone, igrač koji je i ove godine prvi na listi strijelaca. Kada se njegova statistika uporedi sa obeštećenjem, rekao bih čak i da je cijena niska".

Zainteresovanih klubova ima, ali u podgoričkom klubu tvrde da će razmatrati samo zvanične ponude.

"Sve dok nam se neko ne obrati zvanično, na glasine nećemo reagovati. Ne interesuju nas pozivi menadžera i slične stvari, jer sa tim imamo loša iskustva".

Miranović napominje da španski drugoligaš Kordoba nije slao zvaničnu ponudu za Adrovića, te da je Nogometni klub Split trenutno jedini koji je baš “zagrizao”.

"Zatečen sam navodnim interesovanjem Kordobe, jer nas niko nije kontaktirao, ni pismeno ni usmeno. Ako su možda kontaktirali Adrovića, on nas o tome nije obavijestio".

Predstavnici Splita, sedmoplasiranog tima hrvatskog šampionata, gledali su Adrovića juče na prijateljskom meču Budućnost - Petrovac na Jazu (2:2).

"Gledali su ga i ranije i vrlo su zadovoljni. Ali, ne žele da ulažu dok se potpuno ne uvjere u kvalitete, tako da će ga ponovo gledati na turniru u Gabeli početkom februara. Pod uslovom da se do tada nešto ne promijeni, jer za Adrovića postoje interesovanja iz Izraela, Turske, Uzbekistana i Saudijske Arabije. Doduše, još nema zvanične ponude", kaže Miranović i ističe da je Adrović još ljetos mogao da nađe angažman.

"Konkretno, bila je ponuda iz Japana, ali on ne želi da ide van Evrope, jer očigledno ima loša iskustva dok je igrao u Iranu".

Adrović ima ugovor sa podgoričkim klubom do ljeta 2014. godine. Interes Budućnosti je da ga proda, ako ne ove zime, onda definitivno na ljeto.

"Postoji interesovanje i za Nikača, ne samo za Adrovića. Mi bismo najradije prodali jednog od njih dvojice, jer već imamo Mugošu i Cmiljanića, što je dovoljno od napadača. Takođe, interesovanje vlada i za Golubovića. Vidjećemo šta će biti, rasplet tek predstoji", zaključuje Miranović.

Bonus video: