Remi sa Francuzima dovoljan za elitnu rundu

Izabranici Sveta Ljesara našli su se ispred “trikolora” zbog bolje gol-razlike. Na turniru elitne runde kvalifikacija koji se narednog mjeseca održava u Italiji, uz našu i selekciju domaćina takmičiće se još Mađarska i Finska
85 pregleda 1 komentar(a)
Futsal, Foto: FSCG
Futsal, Foto: FSCG
Ažurirano: 26.01.2013. 22:24h

Bod u duelu sa domaćinom preliminarnog turnira Francuskom (1:1) bio je dovoljan „sokolima“ da osvoje prvo mjesto i plasiraju se u elitnu rundu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope. Izabranici Sveta Ljesara našli su se ispred “trikolora” zbog bolje gol-razlike.

Crna Gora je u prva dva kola bila ubjedljiva protiv Gibraltara (10:2) odnosno San Marina, koji je savladan sa 11:0.

Francuzi su odlično počeli meč i već u trećem minutu poveli preko Otmanija. To, međutim, nije poremetilo crnogorsku selekciju, a konstantni napadi na protivnički gol isplatili su se u 35. minutu kada je Bajović krunisao dobru akciju i asistenciju Mugoše.

Za našu selekciju, nastupili su: Dragoljub Despotović, Zoran Barović, Nikola Perović, Bojan Bajović, Ilija Mugoša. Igrali su još: Miloš Bošković, Milovan Drašković, Darko Ćalasan, Milivoje Dondić, Igor Jovanović, Vladimir Vukčević, Ranko Novović, Darko Zeković, Nemanja Vukašinović.

"Kao što sam rekao i pred polazak za Francusku, o plasmanu u narednu rundu odlučivao je posljednji meč. Francuzi su bili u velikoj prednosti zbog domaće publike, ali i zbog toga što su imali priliku da kontrolišu situaciju u grupi jer su svoje mečeve igrali nakon nas. Uz to, Francuska je mnogo napredovala prethodnih godina, što su potvrdili i u duelu sa nama. No, odigrali smo odlično u sva tri meča i ostvarili uspjeh osvajanjem prvog mjesta", rekao je selektor Ljesar.

Na turniru elitne runde kvalifikacija koji se narednog mjeseca održava u Italiji, uz našu i selekciju domaćina takmičiće se još Mađarska i Finska.

"To su reprezentacije koje su navikle na uspjehe u kvalifikacijama i imaju ogromno iskustvo. Za osvajanje prvog ili drugog mjesta moraćemo da se prije svega pripremimo na pravi način... U našoj ligi nema toliko jakih utakmica kroz koje bi se mladi igrači na pravi način pripremili za ozbiljne izazove koji ih čekaju u Italiji. Daćemo sve od sebe da se što bolje spremimo i pokušamo da ponovimo uspjeh koji je ostvaren na ovom turniru u Francuskoj", zaključio je selektot futsal reprezentacije Crne Gore.

Bonus video: