Stop za Juventus i Lacio

"Bio je penal, ovo je sramota. Samo slijepac ne bi vidio nešto tako očigledno", grmio je Konte.
2 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2013. 22:44h

Raspoloženje navijača zbog dolaska Nikolasa Anelke (prošao ljekarske preglede u Torinu) zamijenili su tuga, ali i bijes večeras malo prije 23 časa na "Juventus areni”, jer je Juve i treći put u samo dvadeset dana ostao bez pobjede na svom terenu - ovog puta je šampiona zakinula Đenova koja je osvojila bod (1:1).

Utakmica će se pamtiti i po golu Marka Borijela za izjednačenje koji nije ni želio da slavi iz poštovanja prema klubu s kojim je prošle godine osvojio Skudeto, ali i po sudijskim greškama koje su, kada se sve sagleda, koštale "staru damu" tri boda u utakmici sa "grifonima"...

Prvi detalj koji je izazvao bijes Antonija Kontea se dogodio neposredno poslije pogotka Borijela kada je Luka Antoneli u svom kaznenom prostoru povukao Mirka Vučinića kada je ovaj bio u gol šansi.

Druga situacija je zapalila stadion, a dogodila se u 92. minutu - Andreas Grankvist je ispred Vučinića intervenisao tako što je sam sebe pogodio loptom u ruku.

I tada je pomoćnik ostao bez reakcije, a prvi sudija Marko Guida pokazao da se igra nastavi. Vučinić je žestoko protestovao, dobio je i žuti karton zbog kojeg mora da propusti naredni meč sa Kjevom, dok je Konte poslije sudijskog zvižduka bukvalno jurio arbitre po terenu "Juventus arene".

Bivše sudije, Gracijano Ćezari i Đanluka Paparesta, nakon meča su svoje viđenje spornih situacija.

"Penal je bio i kad je Vučinić igrao rukom u svom šesnaestercu, ali i kada je on fauliran. Igranje rukom Grankvista? Bila je napucana lopta", rekao je Ćezari.

Konte, međutim, nije mislio tako.

"Na kraju je bio penal, ovo je sramota. Samo slijepac ne bi vidio nešto tako očigledno", grmio je Konte.

Juve je, inače, poveo preko Fabija Kvaljarele iz akcije koju je počeo Vučinić (maestralno otvorio stranu Štefanu Lihtštajneru koji je asistirao), a nekadašnji napadač Udinezea i Napolija uz pomoć odbrane Đenovljana sproveo loptu u mrežu.

A da se sprema crni dan za favorite najavio je Lacio u poslijepodnevnom terminu.

Tačnije, Lacijale je šokirao Kjevo - "leteći magarci" su slavili u Rimu sa 1:0 i prekinuli seriju od devet mečeva bez poraza ekipe koju s klupe predvodi Vladimir Petković. Jedini gol na meču dao je Alberto Paloski u 61. minutu.

"Nakon toliko pozitivnih morao je da dođe i jedan negativan dan. Sada moramo sve ispočetka, ali vjerujem u tim", kazao je Petković prije nego je pokušao da opravda zašto su Ernaneš i Stefano Mauri počeli meč na klupi.

"Moja je odgovornost, ali igrači moraju da budu 100 odsto spremni. Oni nisu mogli da iznesu cijeli meč i zato su bili rezerve", pojasnio je popularni Petko.

Rezultati

Juventus - Đenova 1:1 (Kvaljarela 54 - Borijelo 68)

Lacio - Kjevo 0:1 (Paloski 61)

Sjutra

Bolonja - Roma 12.30

Atalanta - Milan 15.00

Kaljari - Palermo

Katanija - Fiorentina

Parma - Napoli

Sampdorija - Peskara

Udineze - Sijena

Inter - Torino 20.45

Galerija

Bonus video: