Kordoba traži Adrovića na pozajmicu, Budućnosti malo 50.000

Španci su željeli 25-godišnjeg napadača na polugodišnju pozajmicu i ponudili 50 hiljada eura. Podgoričani su, navodno, tražili 80 hiljada i posao je propao
0 komentar(a)
Adrović, Foto: Savo Prelević
Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.01.2013. 18:13h

Uprava Budućnosti odbila je ponudu španskog drugoligaša Kordobe za najboljeg strijelca tima i cijele lige, Admira Adrovića.

Problem je bila forma, ali i cifra - Španci su željeli 25-godišnjeg napadača na polugodišnju pozajmicu i ponudili 50 hiljada eura. Podgoričani su, navodno, tražili 80 hiljada i posao je propao. Da je Adrović otišao, čelnici dva kluba bi na kraju sezone razgovarali o eventualnom otkupu ugovora, a cifra bi u tom slučaju bila neuporedivo veća.

Iako Adrovićeva želja da se preseli u Andaluziju nije bila sporna, čelnici Budućnosti, koji su u prošlosti kritikovali napadača da “prelako odbija ponude”, odlučili su da stopiraju posao.

Kordoba, nekadašnji član Primere, završila je polusezonu kao osma od 22 tima u popularnoj Segundi.

Ovo je drugi put da Budućnost odbija ponude iz španske druge lige za svog najproduktivnijeg napadača - prije tačno pola godine, Las Palmas (trenutno šesti u Segundi) tražio je Adrovića na jednogodišnju pozajmicu, ali Budućnost takođe nije željela da se na takav način liši usluga prvog golgetera lige.

Adrović će, sve su prilike, otići u inostranstvo tek ako neki klub zatraži otkup ugovora, koji napadača sa podgoričkim klubom veže do juna 2014. godine.

Adrović je jedan od najzaslužnijih za osvojenu titulu prošle sezone, bio je prvi golgeter lige sa 22 gola, a trenutno je takođe na prvom mjestu liste strijelaca (10 pogodaka).

Bonus video: