Trećeligaš Milton osramotio Rednapa, čudo zvano Luton

Za razliku od Noriča i KPR-a, Mančester siti, Arsenal i Everton nisu dozvolili iznenađena, već su pobjedama u gostima ostvarili plasman u petu rundu najstarijeg takmičenja na svijetu
1 komentar(a)
Milton, Foto: Beta/AP
Milton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.01.2013. 18:01h

Nekoliko iznenađenja u četvrtoj rundi FA Kupa - član konferencije, petoligaš Luton, šokirao je Premijeligaša Noriča na njegovom terenu, dok je trećeligaš Milton, nekadašnji Vimbldon, osramotio Kvins Park i Harija Rednapa slavivši sa 4:2 na sred "Loftus rouda".

Tim sa Šepeds buša uložio je ljetos milione kako bi napravio tim koji će igrati značajniju ulogu u Premijer ligi. Kako su stvari u prvenstvo od početka krenule loše (KPR je trenutno posljednji na tabeli), FA Kup je trebao da posluži kao dobar "ventil" za patnje u ligi.

Trećeligaš iz zapadnog Londona trebao je takođe da bude lak zalogaj za "rendžere", ali je nakon sat vremena igre na semaforu pisalo sramotnih 0:4, uz zaglušujuću buku zvižduka na stadionu.

Koliko god to bilo veliko iznenađenje, senzacija dana je poraz Noriča od člana konferencije Lutona.

"Ta dva kluba razdavaja 85 mjesta kroz četiri lige", izračunali su engleski mediji.

"Ako ste vjerni navijač Lutona, kasnije faze FA Kupa obično služe kao dobar period da odete negdje na odmor. Sada se stvari mijenjaju", poruka je na Tviteru jednog navijača kluba iz gradića sjeverno od Londona.

Odluka je pala u 85. minutu, kada je izvjesni Skot Rendel gurnuo loptu u mrežu Noriča i ispisao istoriju - Luton je postao prvi tim ispod četvrte lige koji je eliminisao člana elite nakon 24 godine. Posljednji put to je uradio Suton junajted, koji je 1989. godine bio bolji od Koventrija.

"Ovo stvarno boli. Baš boli. Odmorio sam neke igrače jer imamo važnu utakmicu sa Totenhemom u Premijer ligi u srijedu. Gol koji smo primili je bio stvarno smiješan, ali moramo da poštujemo protivnika koji nas je dobio. I oni treniraju svaki dan, nije da ne znaju da igraju", pokušao je da opravda poraz svog tima trener Noriča Kris Haton.

Za razliku od Noriča i KPR-a, Mančester siti, Arsenal i Everton nisu dozvolili iznenađena, već su pobjedama u gostima ostvarili plasman u petu rundu najstarijeg takmičenja na svijetu.

Siti je slomio otpor Stouka u 85. minutu, kada se Zabaleta pridodao napadu i realizovao jednu od brojnih šansi koje je stvorio Manćinijev tim.

"Ovo je pretežak teren. Zato je pobjeda veća", prokomentarisao je Zabaleta.

Arsenal je putovao na jug, u Brajton, i slavio sa 3:2 kasnim golom Tea Volkota. Prethodno je Žiru dva puta pogodio mrežu.

Rezultati:

Stouk - Mančester siti 0:1 (0:0)

Bolton - Everton 1:2 (1:1)

Brajton - Arsenal 2:3 (1:1)

Derbi - Blekburn 0:3 (0:1)

Hadersfild - Lester 1:1 (0:0)

Midlsbro - Alderšot 2:1 (0:0)

Norič - Luton 0:1 (0:0)

KPR - Milton 2:4 (0:2)

Reding - Šefild j. 4:0 (2:0)

Bonus video: