Sudar dva fudbalska svijeta u Jekaterinburgu

Japan i Senegal se sastaju od 17 časova, ulog je veliki - pobjednik ide među 16 najboljih na Mundijalu
0 komentar(a)
Senegal Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Senegal Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2018. 07:44h

Japan i Senegal imaju šansu koju ne žele da propuste nakon što su na startu savladali Kolumbiju, odnosno Poljsku.

Dva mala autsajdera grupe H na Mundijalu sada više nego ikada vjeruju u osminu finala, a ko joj je bliži postaće jasnije večeras oko 19 časova nakon međusobnog duela u Jekaterinburgu.

Senegalci su u trijumfu protiv Poljaka (2:1) taktički "progutali" protivnika koji je važio za favorita i najavili ogromne mogućnosti.

"Kada pričate o afričkim ekipama, znate da imaju brzinu i snagu. To je ono što očekujete da vidite u svakom trenutku. Ali, u igri Senegala sam uz sve to vidio i veliku disciplinu, ekipu koja je jedinstvena i kada napada i kada se brani", rekao je najbolji japanski igrač Šinđi Kagava.

Senegal je, uostalom, samo potvrdio prognoze da je od svih ekipa sa Crnog kontinenta na SP najspremniji za takmičarski fudbal.

"Imaju mnogo manje slabosti nego što inače imaju ekipe iz Afrike. Očekuju nas problemi. Moćni su u defanzivnom bloku, a neuhvatljivi u kontranapadima", istakao je vezista Borusije iz Dortmunda.

"Samuraji" su nahvalili "lavove sa Terange", ali su i oni u dobroj poziciji nakon pobjede nad Kolumbijom (2:1) u meču u kojem su od samog starta imali igrača više i prednost koju je donio Kagava iz penala.

"Došli smo na Mundijal nakon priprema u kojima smo se mnogo bavili manama i vrlinama protivnika. Budimo realni, nismo još ništa uradili, ali otvoriti Mundijal pobjedom protiv evropske ekipe je veoma dobar početak. Spremni smo i za Japan", istakao je senegalski napadač M’Baje Nijang.

Nijang je u duelu sa Poljacima postigao prvi pogodak za reprezentaciju za koju je debitovao u oktobru prošle godine u kvalifikacijama za SP.

Prije toga je prošao mlađe selekcije Francuske...

Senegal želi da postane treća afrička reprezentacija koja je pobijedila prva dva meča na Mundijalu (nakon Kameruna 1990. i Nigerije 1998).

Bonus video: