Zaha prošao preglede i potpisao ugovor sa Junajtedom

Kako je objavio „Skajsport”, Zaha će igrati za Kristal palas na pozajmici do kraja sezone, a novom klubu priključiće se u julu
1 komentar(a)
Vilfrid Zaha, Foto: Azzaman.com
Vilfrid Zaha, Foto: Azzaman.com
Ažurirano: 26.01.2013. 11:33h

Fudbaler Kristal palasa Vilfred Zaha prošao je ljekarske preglede u Mančester junajtedu, nakon kojih je potpisao petoipogodišnji ugovor sa tim klubom, prenijeli su danas britanski mediji.

Kako je objavio „Skajsport”, Zaha će igrati za Kristal palas na pozajmici do kraja sezone, a novom klubu priključiće se u julu.

Zaha je prošao omladinsku školu Kristala palasa, za koji je odigrao 124 utakmice i postigao 15 golova. Za reprezentaciju Engleske debitovao je prošlog novembra protiv švedske.

„Zadovoljan sam što ću preći u Mančester junajted i zahvalio bih vlasnicima Kristal palasa što su mi to omogućili. Ali, narednih pet mjeseci koncentrisan sam samo na igru Kristal palasa”, rekao je Zaha.

„U Kristal palasu sam više od 10 godina, uvijek ću voljeti taj klub i želim da pomognem da se ove sezone vrati u Premijer ligu, posebno zbog navijača”, dodao je on.

Mediji su prenijeli da će Junajted za 20-godišnjeg napadača platiti 10 miliona funti, a ta suma mogla bi da poraste do 15 miliona u zavisnosti od uslova u ugovoru.

„Kao što to volimo da radimo, potpisali smo ugovor sa mladim, potencijalnim fudbalerom. Dokazali smo da se kod nas dobro razvijaju igrači. Nadam se da će uživati kada nam se na ljeto bude priključio”, rekao je menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson.

Bonus video: